U organizaciji Plivačkog saveza Republike Srpske proteklog vikenda je u Banjaluci održano je Ljetno državno prvenstvo u plivanju, na kome je plivačica Plivačkog vaterpolo kluba /PVK/ "Leotar" Nevena Kurtović odbranila titulu prvaka Bosne i Hercegovine u disciplini 1.500 metara slobodno.

pvk leotar niksic takmicenje.jpg

Druga grupa plivača je uzela učešće na plivačkom mitingu „Mlade nade 2018 “, koje se održavalo u sportskom centru Nikšić u organizaciji PVK "NikšićžW.

Trebinjci su u ekipnom plasmanu zauzeli su zasluženo treće mjesto, osvojivši pehar i 26 medalja od čega je sedam zlatnih, 11 srebrnih i osam bronzanih.

Zlatne medalje su osvojili: Lidija Bajčetić u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara delfin, Sara Ratković u disciplini 50 metara leđno, Srđan Kurtović u disciplinama 50 metara kraul i 50 metara delfin i Helena Jovanović u disciplinama 50 metara leđno i 50 metara delfin.

Srebrne medalje su osvojili: Lidija Bajčetić u disciplinama 50 metara kraul i 50 metara leđno, Sara Ratković u disciplinama 50 metara kraul i 4 x 50 metara kraul, Milan Bajčetić u disciplinama 50 metara leđno i 50 metara delfin, Srđan Kurtović u disciplini 50 metara prsno, Helena Jovanović u disciplinama 50 metara kraul i 4 x 50 metara kraul, Tatjana Pelkić u disciplini 4 x 50 metara kraul i Kristina Turnić u disciplini 4 x 50 metara kraul.

Bronzane medalje su osvojili: Milan Bajčetić u disciplini 50 metara prsno, Sara Ratković u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara delfin, Luka Ratković u disciplinama 50 metara leđno i 4 x 50 metara kraul, Srđan Kurtović u disciplini 4 x 50 metara kraul, Andrej Lučić u disciplini 4 x 50 metara kraul i Luka Šupić u disciplini 4 x 50 metara kraul.

Plivače Leotara narednog vekenda očekuje nastup na tradicionalnom međunarodnom plivačkom mitingu „Srđan i Maksim“ u organizaciji Plivačkog vaterpolo kluba “Leotar".