Zasluženom pobjedom cetinjskog „Lovćena“, osvajača duple krune u crnogorskom šampionatu, danas je u Nevesinju završen dvodnevni međunarodni rukometni turnir „Milan Tasovac Tasa“, u znak sjećanja na ovog legendarnog rukometaša i trenera koji je dao veliki doprinos u razvoju rukometa u Hercegovini.

rukometni turnir milan tasovac nevesinje 2018 (4).jpg

Cetinjani su u finalu, nakon uzbudljivog i do kraja neizvjesnog duela, pobijedili ekipu „Leotara“ rezultatom 21:18.

„Najprije bih želio da se zahvalim domaćinima turnira na izuzetnom gostoprimstvu. Na svakom koraku sve je bilo izvanredno. Moram da kažem da me je napredak rukometa u Hercegovini izuzetno iznenadio. Vidio sam mnoge mlade, odliče rukometaše pred kojima je i te kako svijetla budućnost“, istakao je Zoran Abramović, jedan od najboljih crnogorskih trenera.

Treće mjesto na turniru pripalo je ekipi „Vogošće“.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Vukičević iz pobjedničke ekipe.

Najefikasniji strijelac je Marko Parežanin iz Leotara, a najbolji golman Bekir Čordalija, član Vogošće.

Mile Uljarević, predsjednik organizacinog odbora, rekao je da je Milan Tasovac zadužio hercegovački rukomet.

“Od Trebinja do Nevesinja, uložio je sebe u ovaj trofejni sport. Ovo je samo naš skromni doprinos da njegovo ime ostane u našim sjećanjima. Na nama je da i dalje napredujemo i budemo još bolji”, naglasio je Uljarević, koji je i predsjednik Rukometnog kluba “Hercegovina”.

Prema riječima Spasoja Pekića, učenik Milana Tasovca koji je trenutno igrač drugoplasirane BiH ekipe “Vogošće, planiraju da već naredne godine, u Bileći koja će biti domaćin, naprave još značajniji iskorak.

"Namjere su nam da dovedemo najbolje omladinske ekipe sa ovih prostora. Planiramo da igramo tri dana u dvije dvorane. Jeste da to zahtjeva mnogo napora, ali vjerujemo da to možemo i uraditi”, istakao je Pekić.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa: “Lovćen”, “Leotar”, Vogošća”, “Hercegovina”, “Hercegovac” iz Bileće, “Velež” i “Zrinjski” iz Mostara i “Sutjeska” iz Nikšića.

rukometni turnir milan tasovac nevesinje 2018 (3).JPG

rukometni turnir milan tasovac nevesinje 2018 (2).JPG

rukometni turnir milan tasovac nevesinje 2018 (1).JPG