U Galeriji Kulturnog centra održana je promocija prvog albuma grupe "Jazz Poesy Cabaret", čiji je naslov "Ne pravdam se, već se ispovijedam", i otvorena je izložba umjetničkih fotografija Draga Vejnovića, nastala na brojnim koncertima ovog benda. 

Jazz Poesy Cabaret koncert trebinje.JPG

Projekat Jazz Poesy Cabaret nastao je u Banjaluci u kafani "Kod babe Ruže" prije četiri godine, kada su ga napravili prijatelji iz gimnazijskih dana / Saša Berendik muzičar i pjesnik i pravnik Nebojša Kuruzović. 

Ovaj bend je spojio naizgled nešto nespojivo - džez, kabare i poeziju.

Saša Berendik je istakao da je bendu velika čast i zadovoljstvo što nastupaju u Trebinju. 

"Večeras će biti jedno neobično druženje koje bi trebalo da bude najava dugoročne saradnje sa Trebinjem i Hercegovinom. Nama je poseban izazov što smo na moto skupu, a prvo se čini da naš bend nije prijemčiv za ovo, ali mislim da će naš nastup proizvesti neke dodatne vrijednosti", rekao je Bendeka.

U početku su  željeli da izađu pred ljude sa nečim što nije samo klasična ugostiteljska ponuda, druženje uz alkohol i jelo, već nešto o čemu će se pričati.

U početku nije bilo pretjerane ambicije, ali im je publika dala vjetar u leđa da ovaj bend nastavi sa radom. 

Prvi studijski album - i to kao muzički CD, čine i dvije knjige poezije i zbirka umjetničkih fotografija.

"Jazz Poesy Cabaret"  će nastupati u okviru 19. moto skupa, a koncert počinje u 20.30 časova u moto kampu u krugu bivše kasarne.