Miljan Vujović (35) iz Bileće, za kojim je raspisana potjernica za otmicu i ubistvo vlasnika kafića “NN” u Bileći Petra Bajčetića, uhapšen je danas u Srbiji.

Kako ekskuzivno saznaje SrpskaCafe, Vujovića su, poslije nepune dvije godine provedene u bjekstvu, u Beogradu locirali i uhapsili pripadnici MUP-a Srbije.

Prilikom hapšenja kod njega su pronađene putne isprave Švajcarske i Hrvatske sa lažnim imenom.

Vujović se u bjekstvu nalazio od 19. septembra 2016. godine, netom nakon Bajčetićevog ubistva. Optužnicom Republičko tužilaštvo RS Vujovića tereti da je organizovao zločinačko udruženje koje je izvršilo likvidaciju Bajčetića.

 Optuženi su u dogovoru s Vujovićem isplanirali da otmu Bajčetića kada on naiđe putem Bileća – Trebinja. Ubrzo Vujović je saznao da Bajčetić neće otići na put i da će ostati u Bileći pa je izmijenio plan. Zajedno s nepoznatim muškarcem otišao je u Bileću i Bajčetića su sačekali ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića. Kada je Bajčetić izašao iz automobila Vujović i njegov saučesnik pokušali su da ga naguraju u drugo vozilo – navodi se u optužnici.

Međutim, Bajčetić se opirao otmici i u tom naguravanju jedan od optuženih ispalio je najmanje dva hica iz pištolja, kalibra 9mm, a jedan je pogodio Bajčetića u glavu i on je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici. Vujović i saučesnik pobjegli su s mjesta zločina “golfom 5” koji su zapalili u blizini Bileće.

Kao članovi tog udruženja ranije su osuđeni Đorđe Radmilović na godinu i četiri mjeseca zatvora i Srđan Denda na 13 mjeseci zbog pokušaja otmice Bajčetića. Bivši policajac MUP-a RS Dragan Šarenac osuđen je na šest mjeseci zatvora jer je Vujoviću i saučesniku pomogao u uklanjanju tragova, te zbog toga što je nakon Bajčetićevog ubistva Vujovićev “audi A6” u trebinjskom naselju Bregovi gdje ga je policija pronašla.