Kratkotrajan boravak u Trebinju bivši košarkaš NBA Darko Miličić iskoristio je da posjeti sve selekcije KK "Leotar" i da ih podrži u nastojanju da se bave ovim lijepim i zdravim sportom.

darko milicic u posjeti kk leotar (1).JPG

Djeca, oduševljena dolaskom igrača koji je igrao u šest NBA klubova, htjeli su da čuju šta kaže Miličić, ali i da se fotografišu sa njim.

Ovakvo druženje sigurno će im ostati u sjećanju.

Prema Miličićevim riječima, hercegovačko podneblje rađa visoke i snažne momke, koji su već košarkaški građeni, tako da KK "Leotar" mora da postoji i da živi, jer je do sada iznjedrio veliki broj asova.

"Uz podršku trenera, upravu kluba, sigurno će biti mnogo igrača koji će igrati Evro ligu, NBA. Ovo je drugi put da dolazim u Hercegovinu. Prošle godine sam bio u Ljubinju. Oduševljen sam ambijentom, gostoprimstvom, ljudima i sigurno ću dolaziti opet ovdje", rekao je Miličić.

Brzo je prošlo druženje, a na rastanku čovjek koji ne priča o svom velikom humanitarnom radu, a zna se da je veliki, poručio je mladima da istraju u svojim snovima.

"Volim svoju državu, poštujem tuđe", istakao je Miličić.

Miličić je sa 16 godina počeo da igra za "Hemofarm", a 2003. je izabran za kao drugi pik NBA drafta iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Dvejna Vejda, Majkla Pietusa..., kog je izabrao "Detroit pistonsi".

Zbog Miličića je promijenjeno pravilo da igrač ne smije biti mlađi od 18 godina i 45 dana prije drafta. U sezoni 2003/2004. osvojio je šampionat NBA sa "Detroitom" i postao prvi igrač iz Srbije kome je to uspjelo.

Postao je i najmlađi igrač koji je igrao u u finalu NBA lige sa 18 godina i 356 dana. U NBA ligi je igrao za Detroit, Orlando, Memfis, Njujork, Minesotu i Boston.

darko milicic u posjeti kk leotar (2).JPG

U 27. godini je napustio košarku i "div" od 214 centimetra i 130 kilograma posvetio se uzgajanju trešanja, jabuke i šljive.

Jedna od najzanimljivijih ličnosti u košarci, za koga novinari kažu da je otvoren i iskren, najavio je novu posjetu Trebinju i obećao da će duže ostati.