Lideri stranaka okupljenih u Savezu za promjene /SzP/ danas su u Banjaluci potpisali sporazum o principima djelovanja, prema kojem je data podrška kandidaturi Vukote Govedarice za predsjednika Republike Srpske i Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

lideri szp sporazum.jpg

Kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić je u obraćanju okupljenima, uoči potpisivanja sporazuma, rekao da su Srpskoj potrebni normalan život, bolja perspektiva mladih, razvoj i sigurnost. 

"Nudimo stabilnu i sigurnu perspektivu građanima Srpske. Ovo nije naša bitka, već bitka ljudi u Srpskoj za vlastito dostojanstvo i normalan život, a mi ćemo tu bitku sigurno dobiti i pobijediti", poručio je Ivanić. 

Kandidat SzP-a za predsjednika Srpske Vukota Govedarica je u obraćanju naveo da su stranke ove koalicije odlučne u namjeri da pobijede, te da su promjene potrebne Srpskoj. 

"Odlučni smo da promjene napravimo sa našim narodom koji se borio za Srpsku koja treba biti odgovorna svojim građanima", rekao je Govedarica. 

Potpisivanju ovog sporazuma prisustvovali su brojni članovi i visoki funkcioneri stranaka okupljenih u Savezu za promjene, kao i gosti. 

Govedarica i Ivanić će se, nakon potpisivanja ovog sporazuma, boriti za ključne pozicije sa kandidatima SNSD-a i vladajuće koalicije u Srpskoj Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.