Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa čestitao je policijskim službenicima za profesionalizam prilikom petočasovne drame koja se danas dešavala u trebinjskom naselju Gorica, gdje je Miroslav Milišić prijetio da će bombom ubiti svoje dvoje maloljetne djece.

zarko-laketa-cjb-trebinje.jpg

Laketa je zahvalio pripadnicima Policijske uprave za požrtvovanost koju su pokazali boraveći na samo metar od lica koje je u jednoj ruci držalo bombu, a u drugoj izvučeni osigurač. 

On je istakao da su policiji u svakom trenutku prioritet bila djeca i njihova bezbjednost. 

"Velika odgovornost je bila na nama. U tim trenucima razmišljali smo da je najbitnije da djecu oslobodimo. Uz naše pregovarače koji su stalno kumunicirali sa ovim muškarcem, doveli smo njemu bliske prijatelje i rodbinu, ali on, iako je u nekoliko navrata obećavao da će vratiti osigurač i pustiti djecu, to nije učinio", rekao je Laketa novinarima. 

On je dodao da su sa ocem djece razgovarali i predstavnici Gradske uprave i Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske. 

Laketa je naveo da je muškarac, nakon što je u 12.40 časova savladan, pokušao da pobjegne, ali ga je policija odmah lišila slobode. 

Prema njegovim riječima, Milišić je prije 10 godina počinio nasilje u porodici, a policiji je poznat od ranije po izvršenju teških krivičnih djela i krađa. 

On je imao samo jedan zahtjev - da mu dovedu suprugu koja ga je napustila. 

Milišići imaju još jedno dijete koje se u momentu dešavanja nalazilo sa 
majkom.