U 29. kolu Druge lige Republike Srpske FK "Leotar" je na svom terenu pobijedio OFK "Glasinac 2011" iz Sokoca rezultatom 4:2 (3:0). Pobjedom su se Trebinjci oprostili od svojih navijača, jer u posljednjem kolu gostuju u Bogutovom Selu kod Ugljevika.

fk leotar glasinac.JPG

Leotar je na Policama odlično otvorio utakmicu i u 10. minutu preko Ristića, koji je nabačenu loptu sa strane po zemlji sa nekoliko metara proveo u mrežu Pajevića za 1:0.

Spaićev šut u 28. minutu sa ivice kaznenog prostora završio je pored desne stative gostujućeg golmana. Ali tri minuta kasnije ponovo se trese mreža gostiju. Nakon centaršuta sa lijeve strane, Ristić je najviši u skoku i glavom je spustio loptu na nogu Komlenu, koji je volejom pogodio desni ugao Pajevića za 2:0.

Samo minut kasnije, na centaršut Zečevića sa lijeve strane glavom natrčao je Ristić i to je 3:0. Ovim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu - do 70. minuta, viđena su dva gola i to u mreži domaćina. Trebinjci su se opustili i u 48. minutu na asistenciju Arbinje, Blagojević je iskosa sa lijeve strane pogodio Perišićevu mrežu za 3:1.

U 51. minutu na odbijenu loptu golmana domaćina natrčao je Arbinja i to je 3:2.

Nakon smanjenja rezultata kao da je došlo do nervoze u redovima domaćih. To je trajalo sve do 73. minuta, kada je Ristić sa pet metara pogodio prečku. Leotar je svoj četvrti gol postigao u 86. minutu, kada je na Prelov centaršut sa lijeve strane uletio Zečević i sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu gostiju za konačnih 4:2.

Trener Leotara Rajko Mičeta je rekao da su gledaoci uživali u golovima, ali da on nije pretjerano uživao sredinom utakmice, jer su, nakon odličnog prvog poluvremena i kada su njegovi igrači imali mnogo šansi, doveli pobjedu u pitanje.

"To je nešto što nam se dešava - dolazi do opuštanja igrača, srećom imali smo raspoloženih igrača, finih akcija i do kraja nismo dovodili u pitanje pobjedu", istakao je Mičeta.

Pred posljednju utakmicu, koju igraju  protiv FK "Mladost" iz Bogutova Sela, Trebinjci se nalaze na trećem mjestu sa 45 bodova.

FK "Leotar": Perišić, Andrić, Vučić, Janjić, Zečević, Medan (Prelo od 46. minuta), Spaić, Brković, Ristić, Todorović, Komlen (Šešelj od 86. minuta).

OFK "Glasinac2011":  Pajević, Marko Vujičić (Beatović od 56. minuta), Nikolić, Jovanović, Arbinja, Kreštalica, Žugić, Živković, Miloš Vujičić, Blagojević.