Šef Kluba odborika SDS-a u Skupštini opštine Nevesinje Anto Šipovac tvrdi da je lokalna vlast u Nevesinju bez saglasnosti postavila vodovodne cijevi preko njegove privatne imovine.

nevesinje.jpg

Povodom jučerašnjeg saopštenja SNSD-a da je presjekao priključak vode za zgradu u opštinskom vlasništvu zbog ličnih interesa i nekoliko stotina maraka, Šipovac tvrdi da je samo štitio svoju imovinu i ugled. 

"Radi se o klasičnoj zamjeni teza, jer je lokalna vlast bez pitanja i saglasnosti vlasnika postavila vodovodne cijevi preko moje zemlje. Više puta sam usmeno i pismeno obavještavao opštinsku vlast da ne krše zakon i ne vrše nasilje nad mojom imovinom", navodi Šipovac u saopštenju. 

On je napomenuo da je "Poštama Srpske" u selu Odžak iznajmio prostorije u svom domaćinstvu "po minimalnoj cijeni od 100 KM na mjesečnom nivou". 

Šipovac je naveo da je poslije toga opština Nevesinje započela rekonstrukciju objekta za koji se ispostavilo da je privatno vlasništvo i da opština nikad nije bila ni posjednik, ni vlasnik tog objekta. 

"Tako su za potrebe tog objekta bez dozvole prekopali moju zemlju da bi doveli vodu u sporne prostorije. Pošto sam u međuvremenu kupio pomenutu imovinu, sasvim je prirodno da pokušam da je zaštitim", istakao je Šipovac. 

On je poručio da će konačnu riječ dati sud, budući da je podnio tužbu protiv opštine Nevesinje i protiv Javnog preduzeća "Pošte Srpske". 

Opštinski odbor SNSD-a Nevesinje optužio je juče Šipovca da je zarad ličnih interesa i nekoliko stotina maraka kirije od iznajmljivanja prostora u svojoj kući, presjekao vodovodne cijevi na tek rekonstruisanom opštinskom objektu u koji treba da se preseli poslovnica "Pošte Srpske". 

U Policijskoj upravi /PU/ Trebinje rečeno je Srni da je nevesinjski "Vodovod" zatražio od policije asistenciju da bi sanirali vodovodnu mrežu u mjestu Odžak, jer ih je u tom poslu onemogućio Anto Šipovac.