Veći dio stanovnika gornjih zona naselja Zasad i Mostaći od sinoć nema uredno vodosnabdijevanje, kažu mještani za TrebinjeLive.info, navodeći da su tim povodom kontaktirali i trebinjski "Vodovod", ali da im je u tom preduzeću poručeno da nemaju prijavljenih kvarova.

voda.jpg

Stanovnici pretpostavljaju da vode nemaju zbog punjenja bazena akva parka u Gradu Sunca, u kome, s druge strane, tvrde da je od šest bazena napunjeno njih pet, te da se privodi kraju i punjenje posljednjeg preostalog bazena.

Nakon što se svi bazeni napune, trebalo bi da dođe do normalizacije u vodosnabdijevanju.

Mještani pojašnjavaju da vode na slavinama nemaju od jutros, dok je sinoć bio smanjen pritisak.

Sa ovim problemom građani ova dva naselja su se susreli i prošle godine, takođe, prilikom punjenja bazena u akva parku, a nadležni su tada najavili da će u ovoj godini taj problem biti riješen.

Radovi na rješavanju tog problema su počeli, izgradnjom novog cjevovodo do Draženske gore, gdje se nalazi akva park, koji finansira Grad Trebinje sa oko 400.000 KM.

Ukupna dužina novog cjevovoda je oko 4,3 kilometra.

Kako je ranije istaknuto, to je najvažniji projekat u ovoj godini za Trebinje, za koji su tokom prošle godine urađeni projektna dokumentacija i riješeni imovinsko-pravni odnosi.

Radovi su počeli sredinom maja, a trebali bi da budu završeni u julu mjesecu.