U galeriji Kulturnog centra u Trebinje večeras je otvorena izložba radova umjetnika Đorđa Arnauta, Željke Momirovi Ljubomira Vučinića pod nazivom „RE:Organizacija“.

reorganizacija izlozba (2).jpg

Ovi umjetnici rade zajedno od 2010. godine, a kako je kazala Tanja Sekulović - rukovodilac galerije, autori su, tragajući za novim umjetničkim izrazom, došli na ideju da kreiraju zajednička djela spojena pojedinačnim likovnim inspiracijama.

"Za to je bilo neophodno i posebno umijeće, kako konačna verzija ne bi izgubila prepoznatljivost svakog umjetnika ponaosob“, istakla je Sekulović.

Sam naziv izložbe - „RE:Organizacija“, govori da je riječ o radovima koji su namjenski rađeni za baš ovaj prostor u kom su izloženi, a za izložbe koje predstoje u Budimpešti, Segedinu, Vranju i ostalim gradovima, biće rađeni, odnosno „reorganizovani“ i prilagođeni njihovim izložbenim prostorima.

„Sam naziv 'RE:Organizacija' govori na koji način mi možemo da sarađujemo, da korespondiramo sa datim zadatkom i datim prostorom, na koji način ga koristimo, šta je to što bi mogao da bude izazov za nas“, izjavila je Željka Momirov.

reorganizacija izlozba (1).jpg

Na izložbi su predstavljeni printovi, od kojih su neki u vidu velikih banera, neki na papiru, a neki kao digitalni printovi vezani za određenu vrstu geometrijske problematike.

"Moj kolega Đorđe Arnaut obično ima nešto što je povezano sa raznim tekstovima. Veoma je bitno obratiti pažnju na upravo te tekstove koji govore o raznim problemima u našem društvu, koji isto tako mogu da se reorganizuju, tako da ta reorganizacija, kada dodate neke prefikse, dobija neke druge dijaloge“, dodala je Momirov.

Momirova i Arnaut su profesori na trebinjskoj Likovnoj akademiji, dok je Vučić profesor na Likovnoj akademiji u Novom Sadu.

Izložba je otvorena do 12. juna.