U pozorišnoj sali Kulturnog centra večeras je školski orkestar trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić" održao zajednički koncert sa stolačkom gradskom muzikom, gdje su kroz 80 minuta, koliko je trajao nastup, predstavljeni svi značajni rezultati učenika ove ustanove u školskoj 2017/18. godini.

koncert gimnazije (2).JPG

Pošto je ove godine veliki broj učenika ostvario zapažene rezultate, pronađen je način da se sve to promoviše i odlučeno je da se to uradi na zajedničkom koncertu gimnazijalaca i stolačke gradske muzike.

"Imali smo mnogo uspjeha u informatici, matematici, fizici, francuskom jeziku, na literarnim konkursima, a košarkaši i košarkašice su republički pobjednici. Sve smo to htjeli da prikažemo na jedan način kroz kolažnu priču koja nije po klišeu, kroz mladalačku igru da se svi predstave na pozornici", rekla je profesor srpskog jezika i književnosti i voditelj literarne i dramske sekcije Veselinka Kulaš.

Profesor muzičke kulture i dirigent školskog orkestra Gimnazije "Jovan Dučić" Pero Bokić je kazao da sa njima na zajedničkom koncertu nastupa i osam članova stolačke gradske muzike.

Predstavljeno je 17 zajedničkih aranžmana, a večeras je bio spoj poznatih orkestarskih instrumenata i simfonijskog orkestra.

"Nadam se da je ovo samo početak jedne zajedničke saradnje. Imamo najavu da ćemo nastupati zajedno u okviru 'Festivala orkestralne muzike' u Stocu krajem juna", naglasio je Bokić.

koncert gimnazije (3).JPG

Dirigent Gradskog orkestra Stolac Zvonko Knežević kaže da je za početak saradnje sa gimnazijalcima uzet samo jedan dio muzičara, da bi se napravio balans.

"Kad sam čuo kako gimnazijalci zvuče na Jutjubu, odmah sam pristao da vidimo može li biti još bolje i da uspostavimo trajnu vezu", rekao je Knežević.

Kroz spontanu igru, prelijepo su zvučali dva orkestra,a popularne pop rock  pjesme, evegrini koje voli mladost, lijepo je zvučalo od mladosti koja je pjevala svima u dvorani.

koncert gimnazije (4).JPG

Na kraju prelijepa slika na pozornici, osim voditelja Nine i Nikole, bili su svi dobitnici nagrada i priznanja, momenat koji će svi učenici nositi u svojim srcima.

A ovo je bio i lijep način da se Gimnazija zahvali svojim nagrađenim maturantima koji će od sljedeće školske godine pohađati fakultet širom Republike Srpske i Republike Srbije.

Publika oduševljena, tražila je bis i dobila ga. Šta više reći? Prelijepo veče.

Koncert je podržao i OSCE.

koncert gimnazije (1).JPG