Agrarni fond grada Trebinja će u narednom periodu raspisati javni poziv poljoprivrednim proizvođačima za dodjelu novčane pomoći kako bi mogli da kupe ono što im nedostaje na poljoprivrednim gazdinstvima, a tokom juna slijedi još sličnih programski aktivnosti, potvrdio je Srni direktor Fonda Veselin Dutina.

vesko-dutina.jpg

Dutina ističe da je riječ o programskoj aktivnosti za dodjelu mini-grantova, te napominje da će u sljedećem mjesecu biti raspisan i javni poziv za pomoć udruženjima korisnika voda kojima će subvencionisati čak 40 odsto računa za struju. 

Trebinjski Agrarni fond svaki mjesec poljoprivrednim proizvođačima nudi neku pomoć, pa će tako odmah u julu i avgustu biti upućen i poziv za pružanje pomoći za obnovu objekata za čuvanje stoke u ruralnim područjima. 

"Agencija za mala i sredanja preduzeća u partnerstu sa Agrarnim fondom i gradskim vlasti Trebinja će ovih dana raspisati i javni poziv kojim će za 35 korisnika biti podijeljeni plastenici od 100 metara kvadratnih", istakao je Dutina. 

Agrarni fond već godinu i po dana, od kada postoji, nastoji da na razne načine pomogne razvoj poljoprivredne proizvodnje na području Trebinja i jedinstven je po svojim aktivnostima u Republici Srpkoj. 

Dutina podsjeća da su prije nekoliko dana pozvali poljoprivrednike da se prijave ukoliko žele da im se besplatno da na raspolaganje traktor za privođenje zemljišta namjeni, te napominje da će poziv biti otvoren tokom cijele godine. 

"U Agrarni fond se do sada prijavilo više od 30 poljopivrednika koji su zainteresovani za košenje, baliranje i oranje zemlje", kaže Dutina i poziva i ostale poljoprivredne proizvođača da se jave u Agrarni fond ukoliko žele ovakvu vrstu pomoći. 

Dutina je najavio da će u narednom periodu hercegovačke domaće proizvode na jednom mjestu moći da kupe i Banjalučani jer će uskoro u tom gradu biti otvorena Hercegovačka kuća, a sljedeće godine u Istočnom Sarajevu i u Beogradu.