Anđela Đurica će večeras predvoditi defile maturanata Gimnazije „Jovan Dučić“ kao đak generacije. 

andjela djurica.JPG

Đak generacije je nagrada za trud i rad koji je do sada postignut, ali je, s druge strane, i veliki zadatak koji daje prednost za buduće školovanje, fakultet.

„Uvijek mi je bio cilj da što više naučim i saznam, da dam sve od sebe i da odradim na što bolji način. Nagrada je došla kao kruna svega“, kazala je Anđela.

Njena želja je da upiše Medicinski fakultet u Beogradu.

"Moja želja je da nekome pomognem. Mislim da je kada nekome možete da pomognete i da učinite dobro - jedan od najvećih ljudskih uspjeha“, dodala je Đurica.

U srednjoj školi su joj podjednako dobro išle i prirodne i društvene nauke. Poznaje i strane jezike, pa vjeruje da je medicina pravi izbor za njenu buduću karijeru ljekara.

U trećem razredu Gimnazije je osvojila drugo mjesto iz fizike na regionalnom takmičenju, a nedavno je osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju iz francuskog jezika.

Kao nagradu za prvo mjesto iz francuskog jezika, dobila je nagradu putovanje u Sen Malo, gdje će boravka na fakultetu za francuski jezik i književnost i prisustvovati predavanjima tamošnjih profesora.

Iza nje je, napominje, uvijek stajala porodica - majka, otac i brat, koji su je uvijek podržavali tokom školovanja, ali sa druge strane tu su i profesori koji su uvijek bili spremni da pomognu.

U slobodno vrijeme voli da čita i piše poeziju, a na konkurse je slala i pjesme na francuskom jeziku.