U pozorišnoj salu Kulturnog centra održan je godišnji koncert Muzičke škole iz Trebinja na kome se predstavilo oko 100 učenika.

godisnji koncert muzicke skole (2).JPG

Ovim koncertom predstavljen je presjek rada ove ustanove na taj način što su predstavljeni horovi pripremnog razreda i osnovne škole, hor srednje škole, orkestri harmonike i gudački orkestri, kao i učenici na odsjecima harmonike, violine, klavira, violončela, flaute i viole. 

"Naši učenici imali su odlične rezultate ove godine na republičkom i 13 međunarodnih takmičenja, gdje su osvojili 60 nagrada. Od toga 33 su prve, dvije specijalne, 11 drugih i 14 trećih nagrada", rekla je direktor Muzičke škole Dušanka Babić.

U 70 minuta raznolikog programa bilo je barokne muzike, klasične, romantizma, savremenih kompozitora.

Muzičku školu pohađa 278 učenika, a oko 70 učenika učestvovalo je na takmičenjima.

Prema riječima Dušanke Babić profesori su posvećeni svojim učenicima i imaju dobru saradnju sa roditeljima.

godisnji koncert muzicke skole (1).JPG

Iznenađenje za posjetioce bio je duet učenika koji su pohađali solo pjevanje, a to je bio pilot program sa profesorom Klaudijom Krkotić i svi u Muzičkoj školi očekuju da će od jeseni imati novi program, a to je solo pjevanje.

Dragan Jelačić učenik četvrtog razreda srednje muzičke škole smjer harmonika, koji je osvojio dosta nagrada kroz osnovno i srednje obrazovanje, predstavio se publici sa djelom kompozitora A. Kusjakova.

"Upisaću Akademiju u Kragujevcu, a pamtiću svoje školovanje po sjajnom druženju, bilo je dosta lijepih uspomena, jer nije uvijek bilo lako, ali bilo je lijepo", ponosno priča Jelačić.

godisnji koncert muzicke skole (1).JPG

muzicka skola godisnji koncert (2).JPG

muzicka skola godisnji koncert (3).JPG

muzicka skola godisnji koncert (1).JPG