Pobjedom Saše Zirojevića završeno je otvoreno prvenstvo Trebinja u šahu, koje je organizovao Šahovski klub "Leotar".

otvoreno prvenstvo trebinja u sahu 2018 (1).JPG

Drugo mjesto je osvojio Ljubomir Kijac, a treće mjesto je pripalo Dejanu Paranosu.

Sva tri takmičara imala su po 5,5 bodova.

Šahovski klub "Leotar" u posljednjih 15 godina nije radio i ovo je bio prvi turnir kao simbol aktiviranja kluba.

Turnir se igrao tri dana, okupio je 24 takmičara, a igralo se u sedam kola po švajcarskom sistemu, uz kompjutersko parovanje. Nagrada je bila da se tri prvoplasirana takmičara plasiraju na zatvoreno prvenstvo Leotara.

Prema riječima Miloša Vlatkovića, sudije turnira, na zatvorenom turniru igraće najbolji igrači, svako sa svakim.

"Ovo je bila prilika da se malo lošiji igrači izbore na turnir i da napreduju. Turnir je veoma značajan za naš klub i promociju šaha  jer je to prvo otvoreno prvenstvo nakon niza godina, s obzirom na to da imamo školu šaha koju pohađa oko 30 djece", rekao je Vlatković.

otvoreno prvenstvo trebinja u sahu 2018 (2).JPG

Saša Zirojević je zadovoljan osvojenim plasmanom. Prvog i drugog dana bila su po dva meča, a današnji dan je iskorišten za odigravanje tri meča.

"Organizacija je bila na visokom nivou, a igra fer i korektna. Kao mali počeo sam da igramšah i da se postane dobar šahista potrebno je puno rada, truda, teorije, ali i prakse sa jakim protivnicima", kazao je Zirojević.

Sredinom jula odigraće se zatvoreno prvenstvo Leotara na kome će učestvovati sedam igrača i igraće po Bergerovom sistemu - svako sa svakim.

Svima onima koje vole šah, vrata Šahovskog kluba "Leotar", koji se nalazi u ulici Majke Jugovića broj 10, širom su otvorena.