Svečanošću u hotelu "SL Panorama" u Gradu sunca ozvaničen je početak ljetne turističke sezone u Trebinju, koja na osnovu svih pokazatelja obećava da će i ova godina biti u znaku novih turističkih rekorda.

ljetna sezona grad sunca trebinje 2018 (3).jpg

U prisustvu velikog broja gostiju iz političkog, privrednog i javnog života Trebinja i regije, sezonu u dijelu grada, gdje su u toku veliki graditeljski radovi, otvorili su gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i predsjednik poslovnog sistema "Svislajon" Rodoljub Drašković. 

Petrović je Draškoviću uručio upotrebne dozvole za do sada izgrađene objekte u kompleksu Grada sunca, istakavši da graditeljski zamah kompanije "Svislajon" u Trebinju novim sadržajima značajno uvećava turistički potencijal Trebinja, otvara nova radna mjesta i stvara uslove za dolazak novih porodica. 

Petrović je istakao da će Gradska uprava i ubuduće pružati svaku vrstu podrške ovom projektu i Draškoviću kao velikom graditelju. 

"Zajedničkim snagama možemo mnogo. Konačno smo dobili lokacijske uslove za izgradnju zapadne obilaznice – od LJubovog, preko manastira Duži do ulaska u Grad sunca. I to će biti projekat koji ćemo raditi u ovoj godini", istakao je Petrović. 

ljetna sezona grad sunca trebinje 2018 (4).jpg

Podsjećajući da je Trebinje sve poželjniji grad za turiste, Petrović je napomenuo da je u aprilu bilo 2.500 noćenja više u odnosu na isti mjesec lani. 

Drašković je zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na profesionalnosti u obavljanju svog dijela posla, što je omogućilo da se Grad sunca bez prepreka i ubrzano razvija, poručivši da će obje strane postignuto jedinstvo njegovati i održavati za dobro Trebinja i Hercegovine. 

On je zahvalio je i graditeljima kompleksa što sa uspjehom prate njegove ideje. 

ljetna sezona grad sunca trebinje 2018 (5).jpg

"Učiniću sve da podignemo standard, izliječimo siromaštvo, da obezijedimo svakom da radi za sebe i svoju porodicu, a ako to uspijemo onda će biti dobro svima - i Republici i gradu i regiji", poručio je Drašković. 

Početak turističke sezone obilježen je i vatrometom sa brda iznad Grada sunca, a zvanice su imale priliku da obiđu i novoizgrađeni spa-centar "Galija", savremeno opremljen za brojne tretmane zdravlja, njege i ljepote.

ljetna sezona grad sunca trebinje 2018 (7).jpg

ljetna sezona grad sunca trebinje 2018 (6).jpg

ljetna sezona grad sunca trebinje 2018 (1).jpg

ljetna sezona grad sunca trebinje 2018 (2).jpg