U 22. kolu Prve lige Republike Srpske, u utakmici koja direktno odlučuje ko će biti drugi na tabeli i tako izboriti ulazak u Premijer ligu BiH, sastaju se RK "Leotar" i RK "Bijeljina" iz Bijeljine.

rukomet-leotar-bijeljina.jpg

Šta reći o utakmici o kojoj zavisi sve. Pobjeda, pa čak i neriješen rezultat uvodi ekipu Leotara u Premijer ligu nakon pet godina.

Trebinjci u drugom dijelu prvenstva djeluju kao "kaznena ekspedicija" i svi vjeruju u dobar rezultat ekipe trenera Milana Simonovića, koju predvode Ninković, Savović, Kapor, Srdanović, Jovanović, Petković, Mičić, Bojović...

Pred zadnju utakmicu u prvenstvu, Leotar se nalazi na drugom mjestu sa 45 bodova, a Bijeljinci su treći sa 44. Prema riječima Simonovića njegovi igrači su se pripremili, a protivnik je po mjeri.

"Nema nikakvih problema što se tiče sastava, svi su spremni i zdravi", ističe Simonović.

Ekipa iz Bijeljine je snimljena i Leotar se pripremio da ih nadigra iako je to mlada ekipa, koja je dosta brza i ima dobru tranziciju. Rješavanjem tranzicije pola posla bi se riješilo. Na strani Leotara je domaći teren, ima seriju dobrih rezultata i igra pred svojom publikom.

Uprava Leotara poziva sve ljubitelje sporta u našem gradu da dođe i ispune Sportsku dvoranu "Miloš Mrdić", te da svojim navijanjem pomognu Leu da uđe u najkvalitetniji rukometni rang BiH.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 19.00 časova.