U trodnevnoj posjeti mališanima iz vrtića "Naša radost" bila su djeca iz vrtića "Čika Jova Zmaj" iz Foče, koji su bili smješteni u Eko kampu "Ušće" kod Trebinja.

druzenje djece trebinje usce (3).JPG

Povod druženja djece je da  se ona socijalizuju, da se kod njih podstakne zdrav način života kao što je boravak u prirodi, te razviju sportske i fizičke sposobnosti.

Nakon jučerašnjeg druženja u parku povodom Evropskog dana parkova, današnji dan je iskorišćen za zajedničke sportske aktivnosti u kampu "Ušće". Blizu stotinu djece se igralo raznih igara - od trčanja u džakovima, igre sa obručem, čunjevima i loptama, preko igara preskakanja, povlačenja do raznih igri spretnosti.

Upoznali su biljni i životinjski svijet, a posebno su se obradovali riječnim životinjama.

"Ovo je izvrsna prilika da kod djece razvijemo širi spektar sposobnosti. Djeca veoma malo vremena provedu u prirodi i zanemaruje se zdrav način života. Ovo je bila idealna prilika da se djeca igraju i zabavljaju na otvorenom prostoru", rekao je direktor vrtića "Naša radost" Aleksandar Vukanović.

druzenje djece trebinje usce (2).JPG

On je dodao da u narednoj godini planiraju da organizuju druženje sa nekoliko vrtića iz susjednih opština sa ciljem da preraste u internacionalni dječiji kamp.

Prema riječima vaspitača Sanje Prodanović iz vrtića "Čika Jova Zmaj", druženje i socijalizacija su bitni kod djece, što se najbolje može pokazati kroz igru na otvorenom.

"Da se to dočara djeci, najbolji je način boravak u prirodi kroz organizovane igre, druženja u kojima uživaju maksimalno", kazala je Prodanović.

druzenje djece trebinje usce (1).JPG