U gradskom parku u Trebinju po prvi put je obilježen 24. maj, Evropski dan parkova.

evropski dan parkova  (1).JPG

Djeca iz svih vrtića i osnovnih škola sa svojim vaspitačima, kao i mnogobrojni roditelji došli su na ovu manifestaciju. Graja, igra i dječije pjesme odjekivali su parkom, a zabavni program upotpunili su animatori.

Ispred Gradske uprave, zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić je istakao da je opredjeljenje Grada da se napravi park koji će služiti na ponos ne samo Trebinju već i postati najljepši uređen gradski park u regionu.

"Danas vidimo da smo u tome uspjeli jer je renoviranje i uređenje Gradskog parka ušlo u završnu fazu. Staze su dobrim dijelom popločane, uređene zelene povvršine, postavljen je i najsavremeniji sistem za navodnjavanje zelenih površina, a cijeli park je osvijetljen", rekao je Ćurić.

Direktor Komunalnog Nedeljko Lambeta zahvalio se građevinskoj firmi "Beat", restoranu "Tarana plus", projektnom birou "Kontura", mladim SNSD-a, radnicima komunalnog i kafiću "Azaro" koji su novčanim donacijama obezbijedili da se nabavi i posadi devet abelija, jedna juka i stablo košćele.

evropski dan parkova  (3).JPG

"U narednom periodu ćemo da nastavimo sa sadnicama, a do sada je u parku stavljeno oko 14.500 kvadratnih metara busenja i ovo je jedan od najvećih parkova. On ima oko 28.000 kvadrata, a na zelene površine kad se završi otpašće 22.000 kvadrata, a ostatak će biti popločane staze i nova fontana", istakao je Lambeta.

Dejan Tarana, vlasnik restorana "Tarana plus" jedan je od donatora koji su obezbijedili sadnice našem gradu. 

"Naša najveća investicija su naša djeca, jer sve ono što stavramo, a ako nemamo kome da ostavimo mi nismo ništa stvorili. Zato smo i donirali da pomognemo u uređenju parka", ističe Tarana.

evropski dan parkova  (2).JPG

Na manifestaciji su bila i djeca iz dječijeg vrtića "Čiča Jova Zmaj" iz Foče koji su bili oduševljeni atmosferom u parku.

"Došli smo u Trebinje da se družimo sa mališanima iz ovog grada, a smatramo da je park jako bitan za uživanje i odrastanje djece uopšte", kazala je vaspitač Sanja Prodanović.

evropski dan parkova  (4).JPG