U Trebinju će 24. juna početi "Ljetna škola sporta" kroz koju će tokom dva mjeseca proći više od 800 perspektivnih mladih sportista iz dvadesetak sportskih saveza Srbije i Republike Srpske, potvrdio je danas Srni u Trebinju pomoćnik ministra za sport Srpske Dragan Jaćimović.

sportovi.jpg

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem, predstavnicima lokalnih preduzeća, javnih ustanova i sportskih kolektiva, Jaćimović je istakao da je organizator projekta Ministarstvo porodice, omladine i sporta i da ga finasira sa više od 200.000 KM, a da će znatnu pomoć pružiti i Grad Trebinje, preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" /HET/ i drugi domaći subjekti. 

"Osim toga što je Trebinje grad kulture i turizma, moramo svi zajedno da radimo i damo svoj doprinos da dignemo na još viši nivo i sportske aktivnosti", istakao je Jaćimović. 

On je naveo da je jedan od osnovnih ciljeva ove sportske manifestacije omasovljenje sporta, napominjući da resorno ministarstvo podržava ovakve projekte kojima se omladina motiviše da se u što većem broju uključi u sportske discipline. 

Jaćimović je naglasio da će se većina sportskih disciplina održavati na sportskim terenima u Trebinju. 

Učesnici "Ljetne škole sporta" biće smješteni u Domu učenika 
Trebinje.