Istina u vezi sa smrću Banjalučanina Davida Dragičevića mora da izađe na vidjelo - ma kakva ona bila, poručilo je oko 150 Trebinjaca koji su se danas okupili kod spomenika Jovanu Dučiću da pruže podršku porodici Dragičević.

pravda za davida trebinje (1).jpg

Okupljeni su palili svijeće i potpisivali peticiju, a u više navrata su uzvikivali "pravda za Davida".

Prema riječima Igora Svrdlina, okupili su se kako bi tražili pravdu za Davida, pravdu za Nemanju Čihorića, pravdu za Dženana.

"Pravda je samo jedna i prihvatićemo je kakva god bila. Dajte nam istinu, dajte nam dokaze”, poručio je Svrdlin.

Danilo Čihorić, otac pokojnog Nemanje Čihorića, istakao je da je poruka sa današnjeg skupa "pravda za svu djecu koja su nedužna stradala".

pravda za davida trebinje (2).jpg

"Dragi sugrađani, prošlo je 16 godina od nestanka mog sina i hvala vam svima koji ste došli da podržite ovaj skup. Pravda za Davida, pravda za Nemanju", istakao je Čihorić, čiji je sin pronađen mrtav u rijeci Trebišnjici, a za šta su postojale osnovane sumnje da je ubijen.

Za govornicom su se ređali građani koji su upozoravali da pred zakonom moraju svi biti isti i da ne smije biti povlašćenih.

Trebinjac Dragan Simović od prvog dana je član fejsbuk grupe "Pravda za Davida".

"Već 50 dana nemam miran san. Svaku riječ Davora Dragičevića vidim kao roditelj. Divim mu se na snazi. Ali, vjerovatno, drži ga ljubav prema sinu. Tražimo da se saopšti, istraži i dokaže jedna jedina, prava istina", istakao je Simović

Gordana Đurković je kazala da ne smije biti povlašćenih i da oni koji su počinili teška krivična djela moraju da odgovaraju.

Skup je priredila neformalna grupa građana, koji su najavili i novo okupljanje na Trgu slobode.

Podsjećamo, tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta u rijeci Crkvena u Banjaluci, nakon šest dana potrage. Prema zvaničnom izvještaju o smrti, 21. godišnji David se utopio u rijeci, dok njegov otac i porodica tvrde da je on ubijen.

Narodna skupština RS je na posebnoj sjednici formirala Anketni odbor koji će se baviti slučajem Dragičević.

pravda za davida trebinje (3).jpg