Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine /ULUIH/ "Milorad Ćorović" po osmi put je organizovalo likovnu radionicu u galeriji "Bokić" u Trebinju.

uliih radionica trebinje 2018.jpg

Članovi ovog udruženja okupljaju se na radionicama svaka tri mjeseca, a cilj druženja je razmjena iskustava, da se ne izgubi "živa veza" između umjetnika i da se stvore nova djela.

Galerija Bokić je inspirativno mjesto za umjetnike, jer ono samo po sebi ima umjetničku vrijednost, pogled na Trebišnjicu i Trebinje, pa daje inspiraciju umjetnicima.

"Nama je cilj da se družimo, radimo, da ne postojimo samo na papiru, da stvaramo nova djela i da razmjenimo neka umjetnička iskustva", rekla je predsjednik udruženja ULUIH Nina Lojović-Milinić.

Među slikarima je bila i Jelena Glogovac-Savić iz Gacka koja se raduje svakom novom susretu i druženju sa svojim kolegama. Dok je radila svoje crteže osmijeh na njenom licu govorio je više od riječi.

"Zadovoljstvo je ovdje doći, odlično je društvo. Naše udruženje je malo, ali aktivno. Trudimo se, imamo kontinuitet rada i izlaganja, želimo da slike budu kvalitetnije svaki put i da na godišnjoj izložbi našeg udruženja, koja se održava svakog ljeta, iznenadimo našu publiku", istakla je Glogovac-Savić.

Slikari su došli iz Gacka, Bileće, Trebinja.

Slike koje nastanu na radionicama su u svrhu poklanjanja ili se šalju na izložbe.

Iz galerije Bokić kažu da su umjetnici uvijek dobro došli u njihov prostor, jer je on i namijenjen njima.