Međunarodni dan porodice tradicionalno je i ove godine obilježen grad Trebinje sa manifestacijom "Cvjetni karavan" - defileom ulicama polaznika vrtića "Naša radost", koja su ispred Turističkog informativnog centra pod platanima održala priredba u kojoj su učestvovali i učenici osnovnih škola.

cvjetni karavan trebinje 2018 (4).JPG

"Cvjetni karavan" je krenulo ispred vrtića u Bregovima. Mališani su bili obučeni u cvjetne kostime i sa osmijehom na licu pozdravili proljeće, i na taj način uljepšali su dan mnogobrojnim Trebinjcima.

"Mi smo ovom šetnjom kroz grad dali doprinos današnjem danu. Jako je važno od prvog dana da se djetetu poklanja pažnja, ljubav i briga, i da se sa njima što više razgovara, da shvate kolika je važnost porodice", rekao je direktor vrtića "Naša radost" Aleksandar Vukanović.

Nakon dolaska u Dučićevu ulicu, djeca su recitovala pjesme, čitala svoje radove posvećene roditeljima i porodici, dok su u ljetnoj bašti hotela "Platani" napravila veliko srce.

U ime organizatora, okupljenim se obratio zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, koji je je naglasio da je osnovni cilj ovog dana ojačavanje porodice kao osnovne ćelije društva.

cvjetni karavan trebinje 2018 (2).JPG

"Ekonomska sigurnost, dobra zdravstvena i socijalna zaštita, mir i adekvatna podjela porodičnih odgovornosti mogu predstavljati četiri osnove  za izgradnju srećne, zadovoljne i perspektivne porodice", kazao je Ćurić.

Lijep i sunčan dan izmamio je veliki broj roditelja da šetaju sa dječicom i da prisustvuju manifestaciji povodom Dana porodice.

Ujedinjene nacije su 15. maja 1993. godine proglasili Svjetski dan porodice, kako bi se podigla svijest o pitanjima porodice.

cvjetni karavan trebinje 2018 (1).JPG

cvjetni karavan trebinje 2018 (3).JPG