Hodočasnici iz Republike Srpske iz grada Nevesinja krenuli su na pokloničko putovanje kako bi se poklonili svetim moštima Svetog Vasilija Ostroškog.

crna gora.jpg

Po riječima hodočasnika iz Nevesinja, oni osam godina zaredom idu na pokloničko putovanje, međutim svake godine naiđu na prepreke od strane pojedinih službenika crnogorske granične policije.

“Mi svake godine kada idemo na pokloničko putovanje imamo problema, prošle godine su nam zabranili ulazak. Osjećaju neku nevjerovatnu mržnju prema nama, to je uzrokovano vjerovatno time što smo Srbi iz Hercegovine. Ovoga puta nam je ako mogu tako reći privatno prijetio jedan policajac, on je to i ranije radio, samo što je sada bio u civilu kada se to desilo“, rekao je vođa puta Milan Kandić.

On ističe da je ovaj službenik sada bio u civilu i kada ih je vidio prišao im je i vrlo agresivno nastupio prema njima.

Zaista me je sramota da pričam kakve je sve prijetnje i psovke na nacionalnoj osnovi uputio svima nama, pritom su nam naredili da našu srpsku trobojku moramo smotati da je ne smijemo raširiti da vijori kako nam oni istu ne bi oduzeli i pokazali nam našeg Boga, šta reći osim da je ovo strašno i sramotno. Ipak, znamo da većina ljudi ovdje tako ne misli, velike bratske pozdrave šaljemo našoj braći Srbima iz Crne Gore, mogu samo da zamislim kako im je ovdje, ne dajte se uz vas smo", rekao je Kandić.