Trebinjsko naselje Bogdanića Do dobilo je vodu za piće nakon 14 godina, a radove vrijedne oko 40.000 KM finansirao je Grad Trebinje, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja Marko Rikalo.

marko rikalo.jpg

Rikalo je dodao da je time omogućeno kvalitetno snabdijevanje postojećim objektima, ali i obezbijeđeno snabdijevanje za nove građevinske parcele, odnosno širenje grada i na tom području. 

On je pojasnio da je riječ o novoizgrađenom naselju od 25 porodičnih stambenih objekata koji su 2004. godina Grad dodijelio licima, uglavnom izbjeglih iz Dubrovnika, od kada imaju problem sa vodosnabdijevanjem. 

"Ovo je po mom mišenju bio jedan od najvećih infrastrukturnih problema grada, jer je neshvatljivo da neko u 21. vijeku nema vodu za piće, a da se nalazi tri do četiri kilometra od užeg centra", kaže Rikalo. 

On je naveo da je u toku priključivanje stambenih objekata na vodovodnu mrežu, te da će u toku sljedeće sedmice biti određen tehnički prijem mreže, dok se da desetak dana očekuje kompletan zvršetak što se tiče upotrebne dozvole za ovaj cjevovod. 

"Ovo je prvi pravi rezultat rada mjesnih zajednica na teritoriji grada Trebinja, jer smo problemu pristupili na osnovu zahtjeva mjesne zajednice Gorica", kaže Rikalo i dodaje da projekat za vodosnabdijevanje Bodanića Dola stoji u opštini već deset godina i da nije realizovan zbog visine vrijednosti. 

On navodi da su dobrim projektovanjem uspjeli da za više od pola smanje vrijednost starog projekta, te da je Grad Trebinje u 2017. godini uradio projektnu dokumentaciju i raspisao javnu nabavku za izvođenje radova. 

Ugovor je potpisan sa javnim preduzećem "Vodovod" Trebinje koje je i kvalitetno realizovalo radove, a cjevovod dužine 990 metara je ispitan i već pušten u probni rad. 

"Stanovnici ovog naselja su nam rekli da nisu očekivali da se ovaj posao završi, jer su i ranije imali obećanja, ali mi smo i na ovaj način dokazali da poštujemo zahtjeve građana i nastojimo da rješavamo kandidovane probleme", naglasio je Rikalo. 

On je zahvalio građanima koji su pomogli u raščišćavanju mreže kao i preduzeću "Elektro-Hercegovina" koja je radove na svojoj mreži izvela radi lakšeg provođenja cjevovoda.