Delegacije grada Trebinja, lokalnog SUBNOR-a i Socijalističke partije /SP/ položile su danas, povodom 9. maja - Dana pobjede, vijence na Spomenik borcima palim u borvi protiv fašizma u gradskom parku.

dan pobjede trebinje 2018.jpg

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak je istakao da se sa ponosom i poštovanjem danas sjećamo naših predaka, koji su među prvima u Evropi, smogli snage i hrabrosti da se suprotstave zlu.

On je istakao da je antifašistička tradicija duboko ukorijenjena u srpskom narodu, a mir, solidarnost i tolerancija principi na kojima se naše društvo razvija.

"Zato je naša istorijska obaveza da čuvamo sjećanje na naše slavne pretke, a naše pravo da stojimo uz rame sa ostalim nacijama, koje dijele slične vrijednosti, ma kako neke od njih velike bile. Samo zajedno možemo se suprostaviti izazovima današnjice i svakoj prijetnji, jer na žalost, nacizam i fašizam nisu u potpunosti uništeni“, naveo je Banjak.

Obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u gradskom parku, prisustvovali su potomci palih boraca NOR-a i fašističkog terora i predstavnici društveno-političkog života našeg grada.