Grupa od 90 hodočasnika krenula je jutros iz Nevesinja pješice na pokloničko putovanje za manastir Ostrog. Među njima je i šest vjernika iz Višegrada.

hodocasnici nevesinje.jpg

Hodočasnici, među kojima je bilo najviše mladih, okupili su se ispred hrama Voznesenja Gospodnjeg i nakon blagoslova sveštenika Mladena Čalije krenuli su na put dug 170 kilometara.

Trodnevno putovanje preko Gacka, Golije i Nikšića završava se 11. maja. Odvažni Nevesinjci pokloniće se moštima Svetog Vasilija Ostroškog, a potom će prisustvovati večernjoj liturgiji.

Ovo je šesto grupno pješačenje iz Nevesinja u najznačajniji centar vjerskog hodočašća na pravoslavnim prostorima i do sada je najmasovnije.

Hodočasnike i ove godine predvodi Milan Kandić kojem je ovo osmo pješačenje iz Nevesinja do Ostroga. Kaže da je put važan isto kao i odredište i da zato na ovo putovanje kreću dostojanstveno, u miru i molitvi. Naglašava da ga raduje što je među hodočasnicima dosta mladića i djevojaka.

Na poklonjenje moštima Svetog Vaslija Ostroškog nedavno je iz Nevesinja pješačilo 25 članova Planinarsko-ekološkog društva „Zimomor“. Njihov put hodočašća vodio je preko planinskih staza Hercegovine i Crne Gore.