Tende, suncobrani i sjedalice ispred ugostiteljskih objekata u užem centru Trebinja biće u istoj bež boji i sa diskretnom reklamom firme, što će znatno doprinijeti da ovaj turistički grad dobije ljepši izgled i bude uređeniji, potvrdio je Srni načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije Grada Trebinja Bojan Čvoro.

tende trebinje.jpg

Čvoro je dodao da je danas već počela zamjena starog platna novim na tendama i da bi cjelokupan posao trebalo uskoro da bude završen. 

"Cijeli posao je urađen u saglasnosti sa vlasnicima ugostiteljskih objekata i na zadovoljstvo svih pronađeno je najbolje rješenje. Putem određenih sponzorstava sa njihovim distributerima pića biće zamijenjena platna, s tim da vlasnici neće imati nikakve dodatne troškove", dodao je on. 

Čvoro je objasnio da je Trebinje, kao turistički grad, obavezno da povede više računa o ponudi i izgledu, zbog čega je u saradnji sa Odjeljenjem za prostorno uređenje definisana i odluka o unificiranju baštenskog mobilijara ispred ugostiteljskih objekata. 

"Nove tende će prvo dobiti ugostiteljski objekti u užem gradskom jezgru– objekti u krugu pijace i Dučićevoj ulici, kao najfrekventniji dio grada. Želimo da to uredimo prije početka turističke sezone", istakao je Čvoro. 

On je napomenuo da je u narednom periodu planirano da i drugi ugostiteljski objekti u prvoj gradskoj zoni dobiju nove tende. 

Čvoro se osvrnuo i na rad inspekcijskih službi za prvomajske praznike, napominjući da su vršili kontrolu radnog vremena ugostiteljskih, trgovačkih i zanatskih radnji i da je situacija mnogo bolja nego prošle godine. 

"Prvog maja prošle godine, zbog nepoštovanja radnog vremena za državne praznike, kažnjeno je tridesetak poslodavaca, a ove godine nijedan", rekao je Čvoro i dodao da je već 2. maja izrečeno 10 prekršajnih naloga za poslodace koji se nisu pridržavali odluke Gradske uprave. 

On kaže da se na osnovu stanja na terenu može reći da je evidentna pozitivna poslovna klima na novou grada Trebinja.