Radmila Čičković je i zvanično sjela u fotelju generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/, a već na samoj primopredaji odlučila je da pokrene procedura promjene statuta ovog preduzeća.

elektroprivredars.jpg

Ovo strateško javno preduzeće ubuduće neće imati mjesto zamjenika generalnog direktora. Tačnije, Čičkovićeva je odlučila da ovu funkciju ukine, nakon što je, maltene, ona izmišljena po imenovanju njenog prethodniKa Željka Kovačevića.

Kako saznajemo, za mjesto izvršnog direktora za tehničke poslove biće imenovan socijalista Goran Vukoje, dok u DNS-u kao prijedlog izvršnog direktora za investicije ponovo na prvo mjesto stavljaju smijenjenog Petra Ivankovića.

Međutim, kako ne bi došlo do pobune u ERS-u, to imenovanje nije prihvatljivo za koalicione partnere, čiji su kadrovi prethodno podnijeli ostavke. A u Ivankovićevu fotelju, nezvanično, mogao bi da sjedne Radenko Drašković, aktuelni načelnik Odjeljenja za privredu u trebinjskoj Gradskoj upravi.

Bivši direktor Kovačević i njegov nekadašnji zamjenik Branislava Milekić postaće savjetnici, iako su podnijeli ostavke zbog katastrofalnih rezultata u protekloj godini.

Nova fotelja sačekala je i Nenada Radovića, koji je imenovan za direktora Direkcije za organizaciono-pravne poslove, umjesto dosadašnjeg Draga Vujanića.

Međutim, nezvanični izvori spekulišu da loš poslovni rezultat u protekloj godini nije stvarni razlog ostavke uprave ERS-a, te da nova imenovanja nisu povezana za lošim rezultatima, kako je u javnosti predstavljeno!?