U sjedištu "Elektroprivrede Republike Srpske" /ERS/ u Trebinju danas je obavljena primopredaja dužnosti prethodne i sadašnje uprave, potvrdila je Srni direktor ovog preduzeća Radmila Čičković.

radmila cickovic.jpg

Ona je najavila sveobuhvatnu analizu i sagledavanje stanja u preduzeću, marljiv i odgovoran pristup poslu kako bi preduzeli odgovarajuće mjere i aktivnosti, a sve u cilju ispunjenja zacrtanih planova i prevazilaženja problema. 

"Primili smo obilnu dokumentaciju i potpisali zapisnik, a u narednom periodu predano ćemo raditi kako bismo imali konkretne podatke stanja u preduzeću, jer samo na taj način možemo i da znamo da li imamo i koji su to problemi sa kojima se susrećemo, na osnovu čega ćemo preduzeti određene korake", rekla je Čičkovićeva. 

Ona je istakla da će se steći uvid i u stanje zavisnih preduzeća, eventualnim problemima i potencijalnim rizicima, na osnovu čega će se uraditi akcioni plan u smislu mjera i prioriteta. 

"S druge strane, zajedno sa resornim ministarstvom radićemo na tome da na najbolji način uredimo elektroenergetski sistem vodeći računa o aktivnostima po pitanju statusa `Elektroprivrede Republike Srpske` u okruženju", dodala je 
Čičkovićeva. 

Ona je napomenula da u ERS-u još nisu imenovani izvršni direktori za tehničke poslove i investicije i razvoj.