Gradska uprava u Trebinju je ove godine bila poprilično široke ruke pa je za projekte 25 udruženja građana podijelila čak 129.000 maraka, koja su dodijeljena za oblasti kulture, nauke, društvene brige o mladima i penzionerima.

gradska-administracija-trebinje.jpg

Najviše novca, 56.000 KM, dobilo je novoonovano Gradsko udruženje penzionera Trebinje, koje je konkurisalo sa sedam projekata, a za svaki prijedlog je dobilo po 8.000 KM iz gradskog budžeta.

Ovo udruženje, tako će, provoditi veću socijalnu uključenosti penzionera u zajednici, pomagati penzionerima za liječenje u kliničkim centrima van Trebinja i njihovim porodicama u slučaju smrti penzionera, pomagaće i nepokretnim penzionerima i onima sa penzijom od 180 maraka.

Udruženje je dobilo novac i za izradu socijalne karte penzionera, a pomagaće i svojim članovima koji imaju potrebu za banjskim liječenjem.

GKUD "Alat svislajon" je za tri projekta dobio 8.000 KM.

Po 5.000 KM dobili su Odred izviđača, Udruženje ratnih dobrovoljaca, potomaka i poštovalaca 1912-1918. i KUD "Hercegovina" iz Petrovog polja, dok je 4.900 KM dobio Mješoviti hor "Tribunia", a ANI "Jovan Dučić" 4.600 KM.

Po 4.000 KM dobili su Omladinska organizacija "Delta" za projekat "Mladi kao lideri" i Planinarsko društvo "Vučji zub" za "Školu planinarstva".

Po 2.000 KM biće pomognuti projekti Omladinske organizacije "Korak naprijed" za projekat "Bezbjednost mladih na internetu", Speleološko društvo "Zelena brda", Foto-kino klub Trebinje za 9. Trebinjske dane fotografije, Srpsko udruženje "Ćirilica" za "Školu paleografije" i Omaldinska organizacija "Mreža mladih" za projekat "Igre mladih-Trebinje 2018".

Humanoj zajednici "Spasi" pripalo je 1.500 KM,  koliko je dobilo i Udruženje Crnogoraca "Vuk Mićunović", dok su po 1.200 KM dobila udruženja Sabor srpskih guslara i pjesnika "Svetosavlje", Omladinski centar i Udruženje guslara "Vojvoda Luka Vukalović".

Po 1.000 KM dobili su Udruženje inovatora istočne Hercegovine, Radio klub Trebinje, Udruženje boraca jugoslovenske vojske u otadžbini i nevinih žrtavana Drugog svjetskog rata, njihovih potomaka i poštovalaca, Fitnes klub Sara Bo, Zadužbina Knez Miroslav humski i Sokolsko društvo Trebinje.