Od ranih jutarnjih časova na Ubla su pristizali mnogobrojni građani koji su željeli da 1. maj provedu na ovom izletištu, tako da ih je u podne bilo oko 2.000.

ubla prvi maj (3).JPG

Lijepo vrijeme u Trebinju i za koji stepen niža temperatura na najomiljenijem izletištu Trebinjaca privuklo je sve generacije, od dječice, osnovaca, srednjoškolaca, studenata, radnika i penzionera.

Na roštilju su spretne i okretne roštiljdžije pekli kobasice, ćevape, ražnjiće, krmenadle..., a najveći broj izletnika je bio kraj roštilja sa čašom u ruci, osvježavajući se i čekajući hranu.

Svako je sebi pravio štimung, bilo je dobro raspoloženje i pozitivna energija, tako da zabava nije mogla izostati.

Sa djecom se igrao i zabavljao poznati klovn Velo, malo stariji su igrali odbojku ili košarku, a oni najozbiljniji vrijeme su provodili u priči.

ubla prvi maj (1).JPG

Ovom druženju pridružili su se i čelni ljudi Grada Trebinja sa svojom porodicom.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, prvomajski uranak je želja da se ovaj dan posveti i građanima Trebinja i Gradska uprava je odlučila da počasti ljude, da se danas opuste u krugu svoje porodice i prijatelja.

"Smisao je ne samo da radimo, treba malo i odmoriti u krugu porodice, a posebno mi je drago što je došlo puno djece", istakao je Petrović.

ubla prvi maj.JPG

Organizovano su došli i iz Sportskog društva "Leotar" jer su tu bili predstavnici rukometa, košarke, fudbala, odbojke, plivanja..., da pokažu da se zajedničkim snagama može postići uvijek više.

"Drago nam je što smo u prilici da, kako sportske organizacije i klubove, tako i naše sugrađane ugostimo na jedno lijepo i zajedničko druženje", kaže Velibor Brnjoš, generalni sekretar Sportskog društva "Leotar".

ubla prvi maj 4 (1).JPG

Na prvomajskom uranku na Ublima bili su i Kinezi sa svojim porodicama koji su takođe roštiljali.

"Super mi je na pikniku, a priprema se koka meso", rekao je šestogodišnji Kai, najmlađi član u ovoj grupi izletnika.

ubla prvi maj 5.JPG