U Bijeljini je juče održano republičko takmičenje iz fizike na kome je Luka Sušić, učenik Gimnazije "Jovan Dučić" osvojio prvo mjesto u konkurenciji učenika prvog razreda, a Anja Dučić drugo mjesto u konkurenciji učenika drugog razreda.

luka-susic-anja-ducic-momcilo-bratic.jpg

Na takmičenju su učestvovali i Jovana Gavrilović (prvi razred), Ljuban Čičković (drugi razred) i Momčilo Bratić (treći razred).

Profesor fizike u trebinjskoj gimnaziji Maksim Mičeta je istakao da je prezadovoljan uspjehom učenika, koji je zaista ogroman, s obzirom na žestoku konkurenciju.

"Na putu su da postanu odlični fizičari, a njihov karakter koji su pokazali garantuje da će postati i odlični ljudi", rekao je Mičeta i dodao da Gimnazija "Jovan Dučić" pokazuje sposobnost da moze njegovati ovakve talente, čime se istice kao jedna od najuspješnijih škola u čitavoj Republici.

Ovi mladi ljudi ističu da su s ponosom predstavljali svoju školu i grad.

"Veoma sam ponosan zbog uspjeha na republičkom takmičenju. Ovo prvo mjesto znači za mene i ličnu satisfakciju, potvrdu da se trud isplati i znanje vrednuje", kaže Sušić.

Anja Dučić na takmičenja iz fizike ide od osnovne škole i svake godine je pobjedom na regionalnom takmičenju ostvarila plasman na republičko takmičenje.

"S obzirom na ozbiljnu konkurenciju i težinu zadataka, zadovoljna sam postignutim uspjehom i osvojenim drugim mjestom. Pripremala sam se uz pomoć profesora Maksima Mičete, koji nas je svojim zalaganjem i posvećenošću doveo do visokog nivoa znanja i uspjeha na takmičenjima", rekla je Dučić.

Iz fizike na Olimpijadu pozivaju samo učenike trećeg i četvrtog razreda tako da neće učestvovati ove godine.