U 18. kolu Prve lige Republike Srpske RK "Leotar" je na svom parketu pobijedio RK "Drinu" iz Zvornika rezultatom 35:25 (13:12).

rk leotar drina.JPG

Ovom pobjedom nastavljen je niz od sedam uzastopnih pobjeda Trebinjaca pod dirigentskom palicom trenera Marka Simonovića.

Gosti su došli sa devet igrača i bilo je samo pitanje vremena kada će fizički pasti. U prvih desetak minuta viđena je izjednačena igra i tada gosti serijom 0:3 do 15 minuta dolaze u prednost od 5:8.

Domaćini odmah uzvraćaju i izjednačuju rezultat tako da je u 20. minutu bilo 10:10.

Do kraja poluvremena Trebinjci uspijevaju da budu bolji za jedan pogodak tako da na odmor idu sa minimalnom prednošću 13:12.

Odmah na početku drugog poluvremena domaćini prave seriju 4:0 i razliku od pet pogodaka održavaju sve do 53. minuta.
 
U preostalih sedam minuta postižu pet pogodaka više od svojih protivnika tako da je krajnji rezultat plus deset - 35:25.
 
Večeranju utakmicu obilježile su odlične odbrane golmana Savovića (16, od toga dva sedmerca), kao i igre mladih nada Leotara Grka, Ćuzulana i Tasovca koji su iskoristili svoje vrijeme na parketu da pokažu šta znaju, a u redovima gostiju najefikasniji je bio Ivanović sa osam pogodaka.
 
Nakon utakmice trener Milan Simonović je naglasio da je u ovom meču rotirano dosta mladih igrača koji su dobro odigralii svoju minutažu i tu je zadovoljan.
 
"Pojedini standardni igrači objektivno nisu pružili svoj maksimum, ali smo pobijedili. Radimo dobro i pred nama je zadnji ciklus i nadam se da ćemo dići formu", rekao je Simonović.
 
Nakon 18. kola RK "Leotar" ima 39 bodova i nalazi se na drugom mjestu na tabeli.
 
U sljedećem kolu Trebinjci gostuju u  Banja Luci gdje ih očekuje ekipa RK "Mladost".
 
RK "Leotar": Savović, Uljarević 1, Grk 2, Tabaković 1, Ćuzulan 1, Kapor 4, Šešlija, Tasovac 1, Spaić 4, Ninković 1, Radojičić, Srdanović 5, Jovanović 7, Bojović 6, Petković, Mičić 2, 
 
RK "Drina": Govedarica, Marković 1, Popović 2, Ivanović 8, Vidaković 7, Milanović 4, Čvorić 2, Maletić, Nedeljković 1.