Neodgovorno ponašanje prvih ljudi "Vodovoda" u slučaju dijela ulice Republike Srpske u Mokrim Dolovima traje već duže od tri mjeseca, a obećanje direktora tog preduzeća Spasoja Radovića da će ulica biti vraćena u prvobitno stanje čim sa radom počne asfalta baza do danas je ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

vodovod tb ulica r srpske.jpg

Ogorčeni građani ovog dijela Trebinja u više navrata su se žalili da nemaju normalne prilaze svojim kućama, ali nadležni izgleda ne žele ili možda bolje neće da reaguju i da izađu u susret onima koji su ih birali!?

Jedan stanovnik ovog kraja kaže da mu je više dosta laži koje već tri mjeseca dolaze iz trebinjskog "Vodovoda", koji, iako je asfaltna baza proradila, još uvijek nije sanirao ulicu koju je u blokadi, van svih pravila i normi, držali skoro mjesec dana.

Tako je zbog 50-ak metara raskopane ulice, više stotina naših sugrađana moralo da vozi neuslovnim putem punim udarnih rupa - trasom dugo najavljivane istočne obilaznice, za čiju izgradnju tender tek treba da raspišu "Putevi RS".

"Pričao ti njima ne pričao, oni ništa ne čuju narod. Samo kad im trebaju glasovi dođu da pitaju šta su problemi. Ovo je sramota, da ima države uprava 'Vodovoda' bi odgovarala za ovaj bezobrazluk", poručuje jedan naš sugrađanin, koji živi u novom stambenom naselju u bivšoj Industrijskoj pekari.

Međutim, iako su se građani više puta javno žalili, niko od nadležnih nije reagovao, pored obećanja iz "Vodovoda" da će, tobože, ulicu sanirati čim "Hercegovinaputevi" upale bazu.

Baza je upaljena, ali ulica nije sanirana, kao ni druge koje je "Vodovod" raskopao po trebinjskim naseljima, pa ih ostavio na milost i nemilost Trebinjcima da o svom trošku krpe udarne rupe ili naručuju tampon.

U ovom dijelu Trebinja, pored ove ulice zbog koje se u februaru dogodila i saobraćajna nezgoda jer je desna kolovozna traka neuslovna za normalan saobraćaj pa vozači voze lijevom, problem je i što već mjesecima niko ne održava put od Gučine do raskrsnice za Police, kod željezničkog usijeka u Mokrim Dolovima.

"Put je pun rupa, neuslovan za saobraćaj. Razmišljam da nabavim konja pa da sa njim ovuda galopiram, jer će nam, po svoj prilici, još jedino ta plemenita životinja ostati kao funkcionalno prevozno sredstvo da bismo stigli do grada", poručuje naš ogorčeni sugrađanin.

Koje će izgovore u "Vodovodu" ovoga puta imati ostaje da se vidi!?

DODATAK

S obzirom na to da su nakon našeg prošlog pisanja u "Vodovodu" neargumentovano tvrdili da smo objavili stare fotografije koje ne predstavljaju činjenično stanje (a napravljene su dan prije objave teksta!), obavještavamo nadležne u "Vodovodu" da je objavljena fotografija u ovom tekstu urađena danas iza 15.00 časova od strane našeg čitaoca.