U okviru programa „Susreti na mostu“, održanog pod okriljem 37. filmskog festivala u Istanbulu predstavljen je i Festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju.

trebinje film festival predstavljen u istanbulu (1).JPG

Pred oko 400 filmskih umjetnika, kritičara i seletora svjetskih festivala, Peđa Milojević, umjetnički direktor Trebinje film festivala /TFF/ je predstavio
programe, strukturu i orjentaciju TFF-a.

Istovremeno, Milojević je velikom auditorijumu predstavio i Grad Trebinje što je naišlo na veliko oduševljenje posebno mladih autora.

Naglašavajući da pored tradicionalno dobrog vina, meda, turističke atraktivnosti i nevjerovatne gostoprimivosti, grad Trebinje predstavlja i „jedan veliki filmski studio“, gdje na malom prostoru, pored izuzetne logistike i podrške lokalne samouprave, filmski saradnici mogu naći inspirativne lokacije za najrazličitije vesterne.

„Dovoljno je reći da su u Trebinju i okolini boravile brojne domaće i strane filmske ekipe, koje su snimale od vesterna pa do savremenih umjetničkih filmova. Trebinje je grad koji ima 30.000 stanovnika, ali vjerujte mi da je u proteklih 70 godina bar polovina od njih stekla neko filmsko filmsko iskustvo, da li kao dio ekipe ili kao statisti. Trebinje voli film i film voli Trebinje“, rekao je Milojević.

On je pozvao filmske umjetnike iz velikog broja zemalja - Turske, Jermenije, SAD, Kanade, Japana, Luksemburga, Francuske, Brazila, Velike Britanije, Švajcarske, Njemačke..., da dođu i snimaju nove filmove upravo u Trebinju.

Ovogodišnji 6. Trebinje film festival održaće se od 6. do 12. avgusta.

trebinje film festival predstavljen u istanbulu (2).JPG