Predsjednik ruskog Savjeta Federacije Valentina Matvijenko izjavila je da Republika Srpska nije samo bratska zemlja za Rusiju, već i veoma važan partner.

matvijenko banjaluka.jpg

Nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Banjaluci, Matvijenkova je zahvalila Republici Srpskoj na gostoljubivom dočeku ruske delegacije, ističući da tu gostoljubivost doživljavaju kao poseban gest poštovanja prema Ruskoj Federaciji. 

"Zahvaljujući ličnim naporima predsjednika Srpske i njegovog tima uspjeli smo posljednjih godina da poboljšamo razvoj rusko-srpskih odnosa. Rusija je uvijek bila i biće pravi prijatelj Republike Srpske", poručila je Matvijenkova.

DODIK: SARADNjA SA RUSIJOM NE MOŽE BITI OGRANIČENA BILO KOJIM DRUGIM SARADNjAMA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da saradnja između Republike Srpske i Ruske Federacije nije i ne može biti ograničena bilo kojim drugim saradnjama, kao i da saradnja sa EU ne može da bude na uštrb saradnje sa Ruskom Federacijom.

Nakon sastanka sa predsjednikom ruskog Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko, Dodik je posebno naglasio saradnju Srpske i Ruske Federacije na političkim pitanjima, te zahvalio predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu na jasnom i uravnoteženom stavu po pitanju Dejtonskog mirovnog sporazuma u BiH. 

"Danas smo razgovorali o nizu političkih i ekonomskih pitanja, te iskazali visok stepen saglasnosti. Republika Srpska je zadovoljna i ponosna na dobre odnose sa Ruskom Federacijom i želimo da ih podignemo na još veći nivo", rekao je Dodik na konferenciji za novinare. 

Predsjednik Srpske je zahvalio na pažnji Ruske Federacije prema Republici Srpskoj, ističući da su prethodni razgovori ukazali na prijateljstvo i uvažavanje po svim pitanjima.