Pobjedama učenika Gimnazije "Jovan Dučić" u muškoj i ženskoj konkurenciji, završeno je finale Malih olimpijskih igara /MOI/ u košarci, koje je ovog vikenda održan u našem gradu.

MOI RS kosarka 2018 gimnazija jovan ducic pobjednik (9).JPG

U muškoj konkurenciji, u finalu je Gimnazija "Jovan Dučić" slavila protiv Gimnazije "Filip Višnjić" iz Bijeljine rezultatom 53:49. Treće mjesto je osvojila ekipa Ekonomske škole iz Banjaluke.

Za najboljeg igrača proglašen je Dejan Glogovac iz Gimnazije "Jovan Dučić", a najbolji strijelac je Đorđe Topolović iz "Ekonomske škole" Banjaluka.

MOI RS kosarka 2018 gimnazija jovan ducic pobjednik (5).JPG

MOI RS kosarka 2018 gimnazija jovan ducic pobjednik (4).JPG

Najtrofejniji trener na ovom takmičenju je profesor Bratoljub Mičeta, koji je predvodio nove prvake Republike Srpske sa klupe.

"Mi smo pokazali kvalitet, požrtvovanost, borbenost i kolegijalnost i zahvalio bih se svojim učenicima na prelijepom danu", rekao je Mičeta.

MOI RS kosarka 2018 gimnazija jovan ducic pobjednik (8).JPG

U finalnom meču, iako su Trebinjci gubili gotovo tri četvrtine, preokrenuli su rezultat i slavili.

Kapiten muške ekipe Gimnazije Nikola Kraljević kaže da je bez obzira na to što je njegova ekipa gubila, imao osjećaj da će na kraju, ipak, slaviti.

MOI RS kosarka 2018 gimnazija jovan ducic pobjednik (6).JPG

"To je nešto što mi Hercegovci imamo u sebi - kada treba i kad je najvažnije stisnemo petlju i riješimo stvari", istakao je Kraljević.

U ženskoj konkurenciji, utakmica je riješena u posljednjoj četvrtini. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu i na kraju su trebinjske gimnazijalke zasluženo slavile.

U finalu su Trebinjke pobijedile Gimnaziju "Banjaluka" rezultatom 31:25. Treće mjesto je osvojila ekipa Gimnazija "Petar Kočić" iz Novog Grada.

Za najboljeg igrača u ženskoj konkurenciji je izabrana Isidora Šukić, a najbolji strijelac je Ivana Jokanović - obje iz Gimnazije "Jovan Dučić".

MOI RS kosarka 2018 gimnazija jovan ducic pobjednik (1).JPG

MOI RS kosarka 2018 gimnazija jovan ducic pobjednik (2).JPG

Ivana Jokanović, kapiten Trebinjki, sa puno emocija i radosti podigla je pehar zajedno sa svojim saigračicama.

"Ovo je jedan veliki dan za Gimnaziju i presrećni smo što smo se okitili duplom krunom i što su titule naše", navela je Jokanović.

MOI RS kosarka 2018 gimnazija jovan ducic pobjednik (3).JPG

Raritet je danas bio u Trebinju, jer se rijetko dešava da u istom sportu u obje konkurencije pobijedi ekipa iz jednog grada.

Na kraju, treba napomenuti da su prošlog i ovog vikenda najbolje ekipe na MOI bile iz naše regije. Prije sedam dana, odbojkašice iz Bileće i odbojkaši iz Ljubinja pobjednici su republičkog finala.

Na kraju da spomenemo i ekipe Gimnazije u ženskoj konkurenciji Mirković, Mišeljić, A. Jokanović, Andrić, I. Jokanović, Vidačić, Gordić, Šukić, Vučinić, Spahić, Škrivan, Šijaković, a u muškoj Kraljević, Bratić, Karanac, Mijanović, Marković, Ratković, Glogovac, Ćeranić, Kalem, Spaić, Setenčić. Trener: Bratoljub Mičeta.

MOI RS kosarka 2018 gimnazija jovan ducic pobjednik (7).JPG