U Domu mladih u Trebinju danas je otvoren 10. Međunarodni festival zabavljača za djecu, u okviru koga će se tokom šest festivalskih dana najmlađoj pozorišnoj publici predstaviti pet ansambala iz Nikšića, Banjaluke, Zenice, Beograda i Trebinja.

festival zabavljaca za djecu trebinje 2018 (1).jpg

Otvarajući festival, gradonačelnik Luka Petrović je istakao da se ovim festivalom otvara "Trebinjsko kulturno ljeto", kao i da je veoma važno da se djeca druže i vesele uz svoje omiljene likove.

„Grad Trebinje će i ubuduće podržavati ovakve sadržaje i već ove godine učestvuje više pozorišta iz cijele BiH. Svima je zadovoljstvo doći u Trebinje i napraviti promociju svog pozorišta i svojih sadržaja“, kazao je Petrović.

Prvog dana festivala, najmlađi su uživali uz popularnog Šantu Pantu, koji je priredio predstavu „Zabava luda stvara čuda“, pozorišta „Stanković“ iz Nikšića.

Festival će trajati do 26. aprila.

Organizator festivala je Dom mladih, a pokrovitelj grad Trebinje.

festival zabavljaca za djecu trebinje 2018 (2).jpg

PROGRAM FESTIVALA

U Domu mladih će sutra biti otvorena izložba radova najmlađih iz trebinjskih osnovnih škola i vrtića.

U ponedjeljak, 23. aprila, predstavu „Vuk i sedam jarića u muzeju bajki“ će izvesti Dječije narodno pozorište iz Banjaluke.

U utorak, 24. aprila, na programu je predstava „Bajka u bajci“ Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Domaći ansambl Kulturne scene „Male stvari“ izvešće u srijedu, 25. aprila, predstavu „Maša i medo“.

Posljednjeg dana festivala, u četvrtak 26. aprila, na programu je predstava „Tužni psić“, u izvođenju Pozorišta lutaka "Pinokio" iz Beograda.

Predstave 25. i 26. aprila će se igrati u Domu mladih, a predstave 23. i 24. aprila u Kulturnom centru.

Cijena pojedinačne ulaznice je 2,50 KM.