Na današnjoj sjednici nadzornog odbora Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/, prihvaćene su ostavke generalnog direktora Željka Kovačevića i još tri člana uprave, dok je jedan izvršni direktor smijenjen jer nije želio da podnese ostavku.

elektroprivredars.jpg

Pored Kovačevića, ostavke su podnijeli i izvršni direktori za tehničke poslove, za organizaciono-pravne poslove i za ekonomsko-finansijske poslove - Maksim Skoko, Nenad Radović i Blagoje Šupić.

Ostavku nije želio da podnese izvršni direktor za razvoj i investicije Petar Ivanković, koji je na sjednici razriješen dužnosti.

Umjesto Radovića, novi izvršni direktor je Dragoljub Reljić koji je do sada bio generalni sekretar Vijeća naroda, dok je umjesto Šupića imenovan profesor na Ekonomskom fakultetu Darko Milunović, koji je i savjetnik u kabinetu Željke Cvijanović.

Obojica su kadrovi SNSD-a.

DNS i socijalisti još uvijek nisu predložili svoja kadrovska rješenja.

Socijalisti će, uz mjesto direktora za tehničke poslove, dobiti i mjesto zamjenika direktora ERS-a, na čijem čelu je do sada bila Branislava Milekić.

DNS-u je ostalo da da kadrovsko rješenje za izvršnog direktora za razvoj i investicije.

Kako je TrebinjeLive.info već objavio, umjesto Kovačevića na čelu ERS-a u narednom periodu će biti Trebinjka Radmila Čičković, koja je do sada bila direktor Republičkog zavoda za statistiku RS.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je rekla ranije da su članovi uprave ERS-a podnijeli ostavke zbog gubitaka u poslovanju. 

Ona je podsjetila na opredjeljenje Vlade da se ostavke ili smjene rukovodstava javnih preduzeća dešavaju kada posluju sa gubicima za koja nije moguće naći realno i objektivno objašnjenje, te da će toga biti još.