Prema mišljenju pacijenata, priznanje za najboljeg ljekara na području Republike Srpske pripalo je doktoru porodične medicine Doma zdravlja Trebinje, internisti Milanu Projeviću, dok je Univerzitetski klinički centar Banjaluka najbolja zdravstvena ustanova u RS, navedeno je tokom konferencije "Moje pravo" u Sarajevu.

milan projevic.JPG

Tokom konferencije, izabrani su i najbolji pojedinci i ustanove u zdravstvu u BiH.

Za doktora Milana Projevića čule su se samo riječi hvale kao i za čovjeka i doktora.

Doktor Projević je 19 godina specijalista sa kliničkim iskustvom, radio je za Ujedinjene nacije i Ljekare bez granica. Specijalizirao je internu medicinu, a radio je u Prištini, Trebinju, Podgorici.

Za njega je ovo veliko iznenađenje, jer nije znao ni za ispitivanje ni za anketu.

"Velika je to odgovornost, čast i još veća obaveza da se bude bolji, da radim što bolje ovaj posao i zahvaljujem se svima koji su napisali moje ime", rekao je skromno Projević.

Prema njegovim riječima, radi u kući u kojoj se njegove kolege trude i daju sve od sebe za dobrobit pacijenata.

"Mi ovdje funkcionišemo kao jedna velika porodica i sve nejasnoće se brzo rješavaju uz bolju komunikaciju i razuman pristup, bitno je čovjeka gledati kao kompletnu ličnost ne samo njegovu bolest, već kao tjelesno, duševno, duhovno i socijalno biće", naglasio je Projević.

Direktor Doma zdravlja Vaso Mijanović je istakao da se ulažu maksimalni napori da usluga u zdravstvu bude uvijek dostupna, bez pretjerane liste čekanja, te da problemi nisu samo finansije.

"Stručnost može biti problem jer možemo doći u poziciju da nemamo adekvatan broj ljekara, ali radićemo na tome da prevazilazimo probleme na koje nailazimo", rekao je Mijanović.

Anketa, koja je rađena na uzorku od 2.008 ispitanika, pokazala je da 46 odsto građana BiH nije zadovoljno uslugama u javnim zdravstvenim ustanovama.

Konferenciju "Moje pravo" i izbor najboljih u zdravstvu, organizovalo je Udruženje za razvoj društva Kap uz podršku udruženje ICVA, Fonda otvoreno društvo, Roche, Zavoda za javno zdravstvo FBIH, Bayer, Contour D i Telefunkena.