U galeriji Kulturnog centra u Trebinju, održano je predavanje profesora Mirjane Knežević na temu "Čudotvorni lijek vitamin D3".

mirjana knezevic

Vitamin D3 se, prema najnovijim istraživanjima, smatra lijekom koji spriječava i ublažava preko 1.000 zdravstvenih problema.

S obzirom na to da je riječ o globalnoj pandemiji deficita vitamina D u krvi, na predavanju se čulo o njegovim prednosti i koliko je on važan u spriječavanju bolesti savremenog doba koje su vezane za njegovo nedovoljno stvaranja, zbog nedovoljnog boravka na suncu ili zimi zbog nedovoljne suplementacije.

"Možemo reći da spriječava i ublažava one najozbiljnije bolesti među kojima su kardiovaskularna oboljenja, kožna, Alchajmer, kancer, autoimuna, mentalna, osteoporoza...", rekla je Knežević.

Doze koje se danas upotrebljavaju u zemljama regiona su vrlo niske i nemaju nikakvog efekta na naše zdravlje i trebaju se piti veće doze jer je prvenstveno dobro za prevenciju pomenutih bolesti.

"Klub zdravlja" Trebinje, koje je u sastavu udruženja "Život i zdravlje" iz Banjaluke, ima za cilj promociju zdravlja ne samo u Republici Srpskoj, već i u regionu.

predavanje vitamin d3

Prema riječima dr Miolana Bajića - predsjednika "Kluba zdravlja", večerašnje predavanje bilo je prvo koje je organizovalo ovo udruženje, koje je osnovano prije mjesec dana.

"Naši predavači su doktori, profesori i ostali zdravstveni radnici koji na različitim mjestima pomažu u promovisanju zdravog načina života i rješavanju određenih zdravstvenih pitanja koje interesuje naše građane", kazao je Bajić.

Najavljeno je i predavanje doktora Danijela Živanovića na temu depresije, koje će biti održano početkom maja.