Pobjedom Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ iz Bileće u ženskoj i Srednjoškolskog centra „Svetozar Ćorović“ iz Ljubinja u muškoj, u Trebinju je završeno republičko finale Malih olimpijskih igara /MOI/ za srednje škole u odbojci.

odbojka moi rs (4)

Tokom dva dana, u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ i dvorani Osnovne škole „Jovan Jovanović-Zmaj“ takmičile su se ekipe pobjednika iz banjalučke, prijedorske, dobojske, Semberije, sarajevsko-romanijske i hercegovačke regije.

U muškoj konkurenciji u finalu je nakon lijepe i dobre igre u dva seta Srednjoškolski centar „Svetozar Ćorović“ sa 2:0 u setovima dobio Srednjoškolski centar „Jovan Cvijić“ iz Modriče. Treće mjesto pripalo je ekipi Gimnazije „Filip Višnjić“ iz Bijeljine, koji su pobijedili Poljoprivrednu školu iz Banjaluke rezultatom 2:0 u setovima.

Za najboljeg igrača proglašen je Ilija Krunić, a najbolji poenter je Mihajlo Brborić oba iz S.Š.C. „Svetozar Ćorović“ iz Ljubinja.

odbojka moi rs (4) odbojka moi rs (4)

Ovo je osma uzastopna titula momaka iz Ljubinja i od 2010. godine su neprikosnoveni na republičkom takmičenju u odbojci.

Milan Mičeta, profesor fizičkog vaspitanja i vođa prvoplasirane ekipe iz Ljubinja, kaže da je ponosan na svoje učenike.

„U ekipi su momci od prvog do trećeg razreda. Ja sam vjerovao u njih i njihovo znanje, a oni su mi vratili na najbolji način“, rekao je Mičeta.

U ženskoj konkurenciji, prvo mjesto je pripalo Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“ iz Bileće koji je nakon uzbudljive utakmice i velikog preokreta pobijedio S.Š.C. „Istočna Ilidža“ rezultatom 2:1.

odbojka moi rs (4)

Nakon izgubljenog prvog seta Bilećanke su se vratile i dobile dramatični drugi set, dok su u trećem deklasirale svoje protivnike.

Treće mjesto je osvojila ekipa Ekonomske škole iz Banjaluke, koja je sa 2:0 pobijedila Gimnaziju iz Gradiške.

Najbolji igrač je Nikolina Albijanić iz Bileće, a najbolji poenter Milica Davičević iz Banjaluke.

odbojka moi rs (4) odbojka moi rs (4)

Nakon utakmice, trener Miroslav Perućica sa osmijehom na licu je pohvalio svoje djevojke.

„Uzbudljiva je bila utakmica i imali smo malo više sreće i hrabrosti u finalu“, rekao je Perućica.

Organizator republičkog finala je bila Gimnazija „Jovan Dučić“.