Vatrogascima Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje i ostalim jedinica iz istočne Hercegovine, danas je uručena donacija iz Kanade, čija je vrijednost oko 600.000 KM.

vatrogasci tb donacija (1)

Prikupljanje donacije, koju čine kombinezoni, čizme, rukavica, vatrogasni alat, počela je prošlo ljeto, kada su Hercegovinu pogodili veliki požari.

Najveći dio posla oko donacije obavio je Trebinjac Momčilo Šošo, koji živi u Torontu već 40 godina i tamošnje Udruženje "Sveti Đorđe".

Iako je otišao 1978. godine, rodni Bobani i Trebinje su uvijek u njegovom srcu. Uvijek je tu da pomogne svojoj rodbini, prijateljima i zemljacima ne samo u Kanadi, već i u Republici Srpskoj.

Gledajući na ekranima velike požare koji pustoše njegovu rodnu Hercegovinu odlučio se da zajedno sa svojim prijateljima preko okeana pomognu svojoj Hercegovini. Tako se rodila i ideja za ovom donacijom.

"Želja je da se svi vatrogasci dobro obuku za vatrena dejstva i nadam se da je ovo samo početak pomoći za trebinjske vatrogasce. Naša želja je donacija još par kola za hitnu pomoć", priča Šošo.

Šošo je istakao i pomoć Koče Radojkovića koji ima 87 godina, Dušana Kulundžića, Nevenka Klačara, Viki Korica, Milana i Đorđa Džudže.

"Vi ne možete ni da zamislite koliko Trebinje nama znači i Trebinje treba da je biser Balkana", sa osmijehom na licu je kazao Šošo.

Starješina trebinjskih vatrogasaca Tripo Ćuk jerekao da ova oprema mnogo vrijedi i da mnogo znači njemu i njegovim kolegama vatrogascima.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, zahvalio se na pomoći i istakao da je i Grad značajno radi na  unapređenju vatrogasne jedinice - od novog vatrogasnog doma do novih vozila.

"Vatrogasci su nam prioritet. Nabavićemo i novi helikopter, što je odlučeno na štabu za vanredne situacije, a koji će biti stacioniran u Trebinju", rekao je Ćurić.