U 21. kolu Druge lige Republike Srpske grupa istok, FK "Leotar" je na svom terenu pobijedio FK "Proleter" iz Dvorova rezultatom 4:1 (3:0).

leotar proleter

Po lijepom i sunčanom vremenu oko 100 gledalaca uživalo je u dopadljivoj igri oba protivnika uz veliki broj šansi.

U 4. minutu nakon kornera koji je izveo Zečević, Todorović je postigao prvi pogodak za domaće. To je bio i prvi šut prema golu gostiju, a u 11. minutu nakon centaršuta Janjića najviši u skoku bio je Ristić koji glavom šalje loptu prema mreži gostiju, a lopta se od stative odbila iza leđa golmana Simojlovića za 2:0.

Gosti su zaprijetili u 22. minutu golmanu Perišiću koji je udarac Milkovića glavom jedva zaustavio.

U 24. minutu Ljubibratić centrira po zemlji i lopta dolazi do Ristića, ali golman gostiju sa nekoliko metara brani. U 31. minutu centaršiut Janjića, Ristić glavom pogaša za 3:0.

Domaćini su imali još prilike preko Janjića u 43. i Medana u 44. minutu, ali bez promjene rezultata.

Na odmor se otišlo sa 3:0.

Poslije dva minuta nastavka domaćini su imali šansu, ali Begenišićev udarac golman gostiju brani.

U 63. minutu gosti preko Sekulića koji je prešao nekoliko domaćih igrača izlazi sam pred Perišića koji je uspio sačuvati svoju mrežu.

Domaća ekipa imala je šanse još u 64. preko Zečevića i Janjića u 83. minutu, ali se rezultat nije mijenjao.

Samo minut kasnije gosti preko Vanovca smanjuju na 3:1. Minut prije kraja postavljen je konačan rezultat, a gol je postigao Medan na asistenciju Zečevića.

Nakon utakmice trener Rajko Mičeta bio je zadovoljan igrom svoje ekipe koja je imala kontrolu tokom svih 90 minuta.

U svim aspektima igre njegovi momci djelovali su maksimalno ozbiljno, a pružena je šansa na poluvremenu mlađim migračima koji su to iskoristili.

"Čestitam svojoj ekipi koja je ispoštovala sve što je dogovoreno u svlačionici, a to pokazuje ozbiljnost", rekao je Mičeta.

Nakon dva dana odmora igrače Leotara čekaju pakleni dani jer je tu prvenstvo, Kup, tako da se igra srijeda, subota, srijeda.

U narednom kolu ekipa sa Polica gostuje FK "Mladosti" iz Rogatice.

FK "Leotar": Perišić, Ljubibratić, Andrić( 46. minut Šešelj), Vučić, Janjić, Ramić, Zečević ( 46 minut Komlen), Medan, Begenišić, Ristić, Todorović ( 40 minut Brković). Trener: Rajko Mičeta.

FK "Proleter": Simojlović, Sekulić, Maksimović, Milković, Omerbegić, Gavranić, Vlačić, Vanovac, Simeunović, Bogdanović, Čordić. Trener: Borislav Tonković.