U posljednjim decenijama demokratske scene, ne pamti se da je jedan državnik došao u Trebinje i za samo jedan dan, koliko mu je trajala posjeta, gradu obećao oko šest miliona maraka kroz realizaciju različitih projekata.

vucic dodik srbija (4)

Vučić je u tome uspio. A Trebinjci su mu zauzvrat priredili veličanstven doček, pa je i on, odabranom društvu, priznao da mu je posjeta Trebinju bila jedna od najljepših u njegovoj premijerskoj i predsjedničkoj karijeri.

Ne zna se šta je bilo ljepše – vrijeme koje je sami Bog podario da bude sunčano i da iza tmurnih oblaka izroni Sunce, dječica u narodnim nošnjama sa zastavicama u rukama, poruke zvaničnika ili atmosfera koju su priredili brojni naši sugrađani.

Jučerašnji skup, onako veličanstven i po mjeri svih, teško je očekivati da se organizuje i u gradovima Srbije, a kamoli Republike Srpske, kažu Vučićevi prvi saradnici. Trebinje je u tome uspjelo. A Vučić, čak je i priznao, bio je na granici da pusti suzu od sreće.

Defilovali su kroz Trebinje od devedesetih naovamo mnogi, i znani i neznani, ali upravo ovaj čovjek uradio je ono što skoro nijedan od njih nije – svoje riječi pretvorio je u djela. Izgradnja vrtića „Srbija“ biće završena do ljeta, kada bi trebali da počnu i radovi na duhovnom centru u selu Mrkonjići.

I baš kad su mnogi pomislili da je pomoć u realizaciji "samo" ta dva projekta, čija je vrijednost oko 1.800.000 KM, Vučić je iznenadio sve Trebinjce. Za rekonstrukciju Starog grada Srbija će izdvojiti čak 4.000.000 KM. Izgleda da će vizija arhitekte Ninoslava Ilića napokon doživjeti javu!

Ono što raduje sve su i Vučićeve riječi da ovo nije kraj projekata, da je ovo samo početak i da će, kako Srbija bude jačala ekonomski i politički, pomagati i svome narodu preko Drine.

A valjda ćemo se i mi Trebinjci već nekako odužiti Aleksandru Vučiću, uz ono "veliko hvala"!? Ima vremena! Do sljedeće posjete građevinarcima i gradilištima!

DJELA

- 1.000.000 KM za vrtić u Gorici

- 800.000 KM za duhovni centar u Mrkonjićima

- 4.000.000 KM za rekonstrukciju Starog grada

- prostor za Hercegovačku kuće bez naknade u Beogradu

- 600.000 KM za vodovod u selu Baljci kod Bileće

- 20.000.000 KM za novi put Foča-Tjentište