Više hiljada Trebinjaca dočekalo je na Trgu slobode u centru grada predsjednike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, koje su ispratili uz ovacije i uz gromoglasni aplauz poželjevši im dobrodošlicu i izraze zahvalnosi za sve što su uradili za najjužniji grad Hercegovine.

vucic dodik srbija (4)

Predsjednike su dočekala djeca u narodnim nošnjama, sa zastavama Srbije, a dok su dolazili na Trg i tokom govora vidjeli su se transparenti sa porukama podrške, zastave Srpske i Srbije i veliki plakat sa likovima Vučića, Dodika i Vladimira Putina.

Predsjednik Vučić se zahvalio građanima na veličanstvenom skupu, navodeći da će Srbija uvijek biti uz narod Srpske, te da pomoć neće izostati ni u mjesecima i godinama pred nama.

vucic dodik srbija (4)

"Kada vam kažu da je Srbija nešto obećala, hoću da vi znate nešto - ne znam kako je bilo ranije, novac prebacujemo u roku od sedam dana. Tako je bilo i ovog puta - za vrtić i Mrkonjiće novac je već prebačen", istakao je Vučić.

On je kazao da poštuje integritet BiH, ali da Republiku Srpsku i njene građane voli isto onoliko koliko oni vole Srbiju.

"Poštujući i ne dirajući druge, želim da kažem da sve možemo zajedno, ali da isto tako mi ostanemo svoji na svome, da živimo bolje i obezbedimo bolju budućnost za svoju decu", poručio je Vučić.

Govoreći o projektima koje će Srbija u Hercegovini realizovati u narednom periodu, Vučić je najavio izgradnju novog puta od Foče do Tjentišta za šta će vrlo brzo biti uplaćeno pet miliona KM, vodovoda u Baljcima kod Bileće vrijednog 600.000 KM, te rekonstrukciju Starog grada u Trebinju vrijednog četiri miliona KM.

"Luka je tražio još više, ali je obezbedio za Stari grad dva miliona evra. Oko 800.000 ide odmah ove godine, a ostatak nakon što budu urađeni projekti", istakao je Vučić.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik zahvalio se Vučiću što je došao u Trebinje i to da posjeti projekte, djela, koje finansira Srbija, što je veliki dan za sve u Republici Srpskoj.

vucic dodik srbija (4)

"Uvijek smo imali podršku iz Srbije, uvijek je to bilo bratska podrška, ali nikada ovako konkretno, obimno i sa djelima. Zato upravo ova vlast predvođena Vučićem podarila je Republici Srpskoj mnoge šanse i projekte i zato ovdje želim pred vama svima još jednom da se zahvalim upravo njemu i njegovim saradnicima što su razumjeli naše potrebe i poslali nam poruku da su s nama i možda to više vrijedi od novca koji se daje", kazao je Dodik.

Gradonačelnik Trebinja Luika Petrović je istakao da je za Trebinje i Hercegovinu, u ovom trenutku, najvažnije da postoji iskazano jedinstvo između dva predsjednika, između Republike Srpske i Srbije.

vucic dodik srbija (4)

"To znači da su na pravom putu, da imamo budućnost. To pokazuje njihova višegodišnja veza koja se ogleda na djelima u Republici Srpskoj. Hvala narodu Srbije što ima viđenja za investicije u Republici Srpskoj zato što ovo i narod Srbije plaća i nama je to veliko hvala prema njima", istakao je Petrović.

 

Obraćanju na Trgu slobode prisustvovao je veliki broj ljudi iz političkog i javnog života Republike Srpske i Srbije, među kojima i premijerka RS Željka Cvijanović.

U toku je radni ručak dvojice predsjednika sa privrednicima i načelnicima istočnohercegovačkih opština.

vucic dodik srbija (4)

vucic dodik srbija (4)

vucic dodik srbija (4)