Gradonačelnik Trebinja i trebinjska Gradska uprava pozvali su građane da se uključe u akciju proljećnog uređenja grada tokom aprila i tako daju doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine, komunalne i zdravstvene higijene i ljepšem izgledu grada.

trebinje grad vazduh

Akcija, čiji je moto "Za ljepše Trebinje", obuhvata čišćenje grada, odnosno uređenje javnih zelenih površina, prostora oko škola, poslovnih objekata, stambenih zgrada, ulica, trotoara, obala i korita rijeke, riječnih kanala, te uklanjanje nelegalnih deponija, kao i uređenje drugih neuređenih površina.

U pozivu je navedeno da se sve javne ustanove, škole, mjesne zajednice i svi ostali učesnici zainteresovani za ovu akciju, mogu javiti na besplatan broj "121", sa prijedlozima i zahtjevima koji će biti biti proslijeđeni Koordinacionom timu za uređenje grada.

Građanima će biti na raspolaganju besplatan odvoz prikupljenog otpada.

"U gradskoj zoni, kućanske aparate, dijelove namještaja i slične stvari, treba odlagati pored kontejnera, ali ne na saobraćajnice. Odvoz kabastog otpada u prigradskom i seoskom području vršiće se po rasporedu redovnog odvoza smeća", saopštili su iz Gradske uprave.

U saopštenju je navedeno da bi građani trebalo da iznesu otpad u ranim jutarnjim časovima, kako bi sve bilo odvezeno istog dana, ukoliko to bude moguće.

Predviđeno je da se u akciju uključe javna preduzeća, javne ustanove, mjesne zajednice, vlasnici poslovnih prostora, škole, omladinske i nevladine organizacije, zajednice etažnih vlasnika, građani.