Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije poželio je jutros vjernicima okupljenim u Staroj crkvi u Mostaru da im svakog dana u srcima sija Hristovo vaskrsenje.

vladika grigorije vaskrsnja liturgija mostar

Vladika Grigorije naglasio je u besjedi da je sva nauka i mudrost, ukoliko se s ljubavlju prihvata istinu o Vaskrsenju Hristovom, sadržana u riječima - Hristos Vaskrse.

On je podsjetio na riječi apostola Pavla da je uzalud i vjera i propovijed, ako Hristos nije vaksrsao.

"Zaista vaskrse. Mi vjerujemo u vaskrsenje Hristvo, vjerujemo u vaskrsenje života, vjerujemo u naše vaskrsenje, jer on tako zavolje svijet da je žrtvovao sebe za nas i radi našeg spasenja. Sišao u Ad, pokidao okove smrti i vaskrsao u treći dan kao što je bilo pisano", napomenuo je vladika Grigorije.

Vladika je pozvao vjernike da otvore srca za Boga, za Hrsta, za njegovo vaskrsenje, za spasenje svoje i cijelog svijeta.

"To je divna i čudesna milost koja se izliva na nas. Na nama je samo da otvorimo svoje srce, svoje umove, svoje oči, uši, utrobe. Neka svakoga dana u vašim srcima sija vaskrsenje Hrstovo", poručio je vladika Grigorije.

On je zahvalio fratrima iz samostana Svetog Petra i Pavla u Mostaru koji su došli na Svetu arhijerejsku liturgiju da zajedno s pravoslavcima proslave Vaskrs.

Na području Mostara svete liturgije služene su u ponoć u manastiru Žitomislić i u crkvi u Blagaju, a jutros u crkvi u Bijelom polju.

Na Vaskršnji ponedjeljak liturgija će biti služena u manastiru Žitomislić sa početkom u 9.00 časova, a na Vaskršnji utorak u 9.00 časova u manastirima u Žitomislić i u Bijelom Polju.

Vladika Grigorije služiće na Vaskršnji ponedjeljak u 9.00 časova Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima, a na Vaskršnji utorak u manastiru Tvrdoš u 8.00 časova.